Videoröportaj

Dinle büyük adam: İklim krizi sizin eseriniz, iklim grevi ise bizim

İklim grevi hareketini başlatan Greta Thunberg'e Türkiye'den destek veren Atlas Sarrafoğlu T24'e konuştu

14 Mart 2019 16:49

Küresel iklim krizine karşı çocuklar büyüklere isyan ediyor. Z kuşağı, dünya genelinde iklim grevi örgütlüyor. Öncüsü de 16 yaşındaki Greta Thunberg.

Greta Thunberg, Ağustos 2018’den beri iklim değişikliğiyle mücadele ediyor. Thunberg, okul grevi ve düzenlediği eylemlerle küresel iklim hareketinin sembolü haline geldi.

Genç aktivist, cumaları yaptığı okul grevinde başlarda yalnızken zaman içinde pek çok farklı ülkeden binlerce öğrenciyi etkiledi. Onlar da kendi ülkelerinin öncüsü oldu.
Biz ödevimizi yaptık, sıra siyasilerde” diyen gençlerin oluşturduğu topluluklar, fosil yakıt tüketiminin kısıtlanmasını, sera gazı emisyonlarının azaltılmasını, Paris Anlaşması’nın yerine getirilmesini istiyor.

11 yaşındaki Atlas Sarrafoğlu da Greta’nın ayak izin sürenlerden… O da İstanbul’da küresel iklim grevini örgütledi. Onun da büyüklere mesajı var: "Ben daha 11 yaşındayım ve dünyanın 12 yıllık zamanı kaldığı söyleniyor. Küresel ısınma ders müfredatına alınmalı, Paris Anlaşması (Küresel ısınma ile mücadele anlaşması) imzalanmalı”

Atlas Sarrafoğlu, Greta Thunberg’in 15 Mart Cuma günü için yaptığı küresel okul grevi çağrısına katılacak. Yaşıtlarını Bebek Parkı’na “iklim için adalet” demeye davet ediyor.

Haber: Melis Karaca

Kamera/Kurgu: Berk Özdemir