Spor

Yusuf Demir tartışmasına Muriqi de katıldı: Adam Türk oğlu Türk

Bir dönem Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe'de oynayan Mallorcalı Vedat Muriqi, Galatasaray'a transfer olan Yusuf Demir'in Türk statüsünde olmaması hakkında konuştu.

21 Eylül 2022 09:35

Galatasaray'a bu sezon 6 milyon euro bonservis bedeliyle Rapid Wien'den katılan Yusuf Demir'in hangi statüde oynayacağı tartışması devam ediyor. Konuyla ilgili bir yorum da eski Fenerbahçeli Vedat Muriqi'den geldi. Muriqi, "Benim için Yusuf Demir olayı çok saçma geliyor. Adam Türk oğlu Türk" dedi.

Bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Galatasaray, yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı yıldızlarla dikkat çekti. Sarı-Kırmızılı takımın, transfer sezonunun son gününde Rapid Wien'den aldığı genç futbolcu Yusuf Demir'in hangi statüde forma giyeceği tartışma konusu oldu.

Galatasaray'ın bu sezon transfer ettiği Türk asıllı Avusturyalı futbolcu Yusuf Demir'in yerli statüsünde oynayıp oynayamayacağı gündemdeki yerini korurken, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, konuyla ilgili TFF'ye girişimde bulunduklarını açıkladı. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk ise Yusuf gibi Türk bir oyuncu, "Türkiye'de Türk olarak oynamalıdır. Bu sadece Yusuf için değil, benzer durumdakiler için de böyle olmalı" dedi.

Bir dönem Giresunspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe formalarını giyen Vedat Muriqi de bu konu ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

L1 Üçgen'e açıklamalarda bulunan Muriqi, "Benim için Yusuf Demir olayı çok saçma geliyor. Adam Türk oğlu Türk, Avusturya da doğması, Avusturya Milli Takımında oynaması bence bir sorun teşkil etmemesi etmiyor." dedi.

TIKLAYIN - Spor hukukçusu Dr. Önder Ege değerlendirdi; Yusuf Demir, yerli statüsünde oynayabilir mi?