Dünya

Yunanistan’da aşırı sıcaklar nedeniyle Atina Akropolisi kapatıldı

14 Temmuz 2023 16:52

T24 Dış Haberler

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Akropolis’in, ziyaretçileri ülkeyi etkisi altına alan yoğun sıcak hava dalgasından korumak amacıyla günün en sıcak saatlerinde kapatıldığı belirtildi.

BBC’nin haberine göre, ziyaretçilerin ülkenin cazibe merkezi olan Akropolis’e 12.00-17.00 saatleri arasında girmelerinin yasaklandığı ifade edildi.

Atina’da sıcaklıkların bunaltıcı dereceler olan 40 derece ve üstüne çıktığı belirtiliyor. Ülke genelinde, özellikle şiddetli rüzgarların olduğu bölgelerde orman yangınlarından endişe ediliyor. 2021 yılındaki sıcak hava dalgası sırasında Yunanistan büyük orman yangınlarına maruz kalmıştı.

Türkiye’de de etkisini gösteren sıcak havanın Güney Avrupa’nın büyük bir bölümünde yaşanmakta olduğu ifade edilirken, önümüzdeki hafta Güney Avrupa’da rekor sıcaklıklar beklendiği açıklandı.

Avrupa Birliği’nin iklim izleme servisi Copernicus’a göre geçtiğimiz ay, Avrupa’da kayıtlara geçen en sıcak haziran ayı olmuştu.

Dünya Meteoroloji Örgütü, iklim krizinden kaynaklanan aşırı hava koşullarının “ne yazık ki yeni normal haline gelmekte olduğu” açıklamasını yaptı.

TIKLAYIN | Antalya'da bugün ve yarın hava sıcaklığı 44 dereceye kadar yükselecek

TIKLAYIN | Saat aralığı verildi: Meteoroloji ve AKOM'dan sıcaklık uyarısı!

TIKLAYIN | Sağlık örgütlerinden 'aşırı sıcak' uyarısı: Türkiye risk altında, acil eylem planı hazırlanmalı

TIKLAYIN | Araştırma: Avrupa'da 2022 yılında sıcaklığa bağlı ölüm sayısı 60 bin