Gündem

Yönetim değişikliğinin ardından; Aslı Aydıntaşbaş, Cumhuriyet'teki yazılarına son verdi

"Cumhuriyet'e ve okurlarına teşekkür ederim"

08 Eylül 2018 18:04

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'ndaki yönetim değişikliğinin ardından Aslı Aydıntaşbaş, gazetedeki yazılarına son verdiğini açıkladı. Aydıntaşbaş, "Cumhuriyet'teki dostların mağduriyeti ve verdiği demokrasi mücadelesi, altın harflerle tarihe geçmiştir. Ben de bundan sonra yazmamaya karar verdim" dedi.

Cumhuriyet'teki dünkü toplantıyla yeni yönetim seçilmiş, Murat Sabuncu’nun yerine gazetenin istihbarat şefi Aykut Küçükkaya genel yayın yönetmeni olmuştu.

TIKLAYIN: Murat Sabuncu, Cumhuriyet'e böyle veda etti: Karanlığa karşı yaşasın Cumhuriyet!​

Cumhuriyet Vakfı ilk açıklamasında “Bir süredir eksikliğini gördüğümüz Atatürk ve onun temel ilkeleri Cumhuriyet gazetesine kesin olarak geriye dönmüş bulunuyor” demişti.

TIKLAYIN: Yönetimi değişen Cumhuriyet Vakfı'ndan açıklama: Gazete eksikliğini gördüğümüz Atatürk ilkelerine kesin olarak döndü

Gazetenin yazarı Aydıntaşbaş Twitter üzerinden bir açıklama yaparak yazılarına son verdiğini açıkladı. Aydıntaşbaş şunları kaydetti:

"Bu zamana kadar Cumhuriyet gazetesinde yazmaktan şeref duydum. Oradaki dostların mağduriyeti ve verdiği demokrasi mücadelesi, altın harflerle tarihe geçmiştir. Ben de bundan sonra yazmamaya karar verdim. Cumhuriyet’e ve okurlarına teşekkür ederim."