Kültür-Sanat

Yılmaz Gruda: Sağcıdan da sanatçı olur

"Türkiye’de sol ne yaptığını bilmiyor"

21 Nisan 2019 10:44

Tiyatro oyuncusu Yılmaz Gruda, Türkiye'deki sol grupların ne yaptığını bilmediğini söylerken "Sağcıdan da sanatçı olur ama baktığınızda sanatçılar daha çok sol eğilimlidir" dedi.

Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cinmen'e konuşan Gruda'nın açıklamalarından bir kısım şöyle:

Sağ görüşlü olup da sanatçı olmak mümkün değil mi sizce?

Elbette sağcıdan da sanatçı olur ama baktığınızda sanatçılar daha çok sol eğilimlidir. Sola gelince; bana göre Türkiye’de sol ne yaptığını bilmiyor. Oysa Atatürk’ü örnek alsalar... O, hedefine odaklandı. “Ben Türkiye’yi Batı’nın yüzüne çarpacağım” dedi. Bunu halka güvenerek söyledi. Birbirimizi yemeyi bırakıp müthiş bir halk olduğumuzu hatırlamalıyız.

Sizce Türkiye’de iyi komedyenler var mı?

Cem Yılmaz çok iyidir. Ahım şahım bir komedyen yok ama eskiden vardı. Tekin Akmansoy çok iyiydi.

Eski eşiniz Ayşen Gruda’yı kaybettiğinizde birçok sanatçıya sitem ettiniz.

Vefa çok önemlidir. Beraber çalıştığınız insanlara karşı son görevinizi yapmalısınız. Bunu görmediğim için sitem ettim. Ayşen’in cenazesi o sessizliği hak etmiyordu.

Acınız hâlâ taze...

Biz ayrılalı 43 yıl oldu. Birlikte birçok ilke imza attık. Çok sevdiğim kızımın annesi. Birlikte oynadığı büyük oyuncuların hiçbiri yoktu cenazede. Ben onların adına utandım. Onu gazetelerde uğurlamak yerine kalkıp gelmeliydiler. Ben onlara çok çok çok kırgınım... Ayşen büyük bir yetenekti, o yetenekle zirveye çıktı. Onu halk uğurladı, çünkü onların sanatçısıydı.