Politika

Yılmaz Büyükerşen, CHP'nin Eskişehir adayı Ayşe Ünlüce için oy istedi: Türkiye'nin geleceğinin kurulması kadınlarımızla olacak

"Hakkımı sizlere helal edebilmek için Ayşe Hanım’a oy vermenizi istiyorum"

15 Ocak 2024 19:08

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP’nin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarıyla düzenlediği basın toplantısında; Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’ye destek istedi. Büyükerşen, “Türkiye’nin geleceğinin kurulması, parlak bir istikamette bütün hataların düzeltilip yeniden derlenip toparlanabilmesi, gelişebilmesi, kalkınabilmesi kadınlarımızla ve gençlerimizle olacak” dedi. ,Ünlüce de "Yılmaz Hoca'nın bu şehri inşa ederken yarattığı vizyonu çok iyi anladığımı düşünüyorum. Bir okul gibiydi. Ben hep bir okulda yetiştiğimi düşündüm onunla beraber görev yaptığım süreçte. Bu bir bayrak yarışı. Yılmaz Hocam da bu bayrağı bana verdi. O yüzden bu seçimi kazanarak bana yaşatılan bu onuru da Yılmaz Hocamıza hediye olarak vermek istiyorum" diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünlüce, yeniden aday gösterilen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataş, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan ile çok sayıda partili de katıldı.

“Eskişehir, Atatürk’ün hayalindeki bir cumhuriyet kentidir”

Anka'nın aktardığına göre Talat Yalaz, konuşmasında şunları söyledi:

“Bu şehirde yaşamanın gururunu her zaman sonuna kadar hissettim. İç Anadolu’nun ortasında Avrupai, her sokağından sanatın izlerinin ve usta bir elin maharetinin nüksettiği bu kentte hepimiz mutlulukla yaşıyoruz. Gerçekten bu kentte yaşayan insanlar mutlu, huzurlu ve güvenliler. Eskişehir’imiz Atatürk’ün hayalindeki bir Cumhuriyet kentidir. Ve kentin mimarı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’dir. Onun Belediye Başkanlığı yaptığı bir dönemde, il başkanlığı yapmış olmanın onur ve gururunu hayatım boyunca bir şeref nişanesi gibi taşıyacağım. Yine bu süre zarfında onun nasihatlerinden, anılarından, siyasi ve şehircilikle ilgili görüşlerinden feyz alma imkanı bulduğum için hayatım boyunca kendimi şanslı hissedeceğim.

“Cumhuriyet kentini bir cumhuriyet kadını yönetecektir”

Yılmaz Hocamız görev yaptığı süre boyunca sadece modern ve en yaşanılası bir şehir inşa etmekle kalmamış; bu şehri yani göz bebeğini yönetecek olan, onun vizyon ve misyonu ile belediyecilik anlayışını devam ettirecek olan Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ayşe Ünlüce’yi de en iyi şekilde yetiştirmiştir. Cumhuriyet’in 100. yılında, en çağdaş Cumhuriyet kentini bir Cumhuriyet kadını yönetecektir. Ayşe Başkan, belediyeciliği en usta elden öğrenmiş, idarecilik yaptığı dönemde rüştünü tartışılmaz şekilde ispat etmiştir. Ayrıca seçim startını il başkanlığımızı ziyaret ederek ve örgütümüze verdiği önemi her daim göstererek vermiştir. Bunun için özellikle kendisine teşekkür ediyoruz.

“Bu güzel şehrimizi talan ettirmeyeceğiz”

Herkes bilsin ki mutlaka kazanacağız. Sosyal belediyeciliğin timsali olan Eskişehir’imiz bozkırın ortasında bir vaha olmaya ve yıldız gibi parlamaya devam edecektir. Sanata ve vizyona heykel belediyeciliği diyen bir zihniyete bu şehri teslim etmeyeceğiz. Çeyrek asırdır ranta karşı koruduğumuz şehrimizi sadece hizmet etme şiarıyla yönetmeye devam edeceğiz. Eskişehir, Ayşe başkanın yönetiminde yılda yüz binlerce turist ağırlamaya devam edecek. Başka şehirlerde festivalleri yasaklanan, menfi bir karamsarlıkla gelecekleri karartılan, umutsuzluğa mahkum edilen gençlerin ilk tercihi yine Eskişehir olacak. Eskişehir’de yaşıyorum demenin gururu her hemşerimiz için devam edecek. Bu güzel şehrimizi talan ettirmeyeceğiz. Ayşe başkanımız ile el ele omuz omuza tüm Eskişehirlilerle birlikte kazanacağız. Sokaklarında yürümeye korkulan bir ilçe olan Tepebaşı’nı sosyal ve kültürel alan başta olmak üzere adeta yeniden inşa eden Ahmet başkanımız ile Tepebaşı Belediyesini, kendisinden önce ki kötü belediyeciliği yoğun hizmetleri ile unutturan ve birçok başarıya imza atan halkçı başkanımız Kazım Kurt ile Odunpazarı Belediyesi’ni kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız.”

Cumhuriyetin 100’üncü yılında bir Türk kadınına önemli görev

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayşe Ünlüce konuşmasında şunları söyledi:

“Atatürk’ün çok güzel bir sözü var. 'En büyük eserim Cumhuriyet diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi’dir' demiştir. Ben bugün en büyük eserden ikincisi olan CHP’nin çok önemli bir göreviyle karşınızda bulunuyorum Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak. Duyduğum onuru, gururu, mutluluğu heyecanı kelimelerle anlatmama imkan yok. O kadar heyecanlıyım ki umarım bu heyecanım sizlere de geçiyordur. Cumhuriyet bizim rehberimiz. CHP de en güçlü koruyucusudur. CHP aynı zamanda kurtuluşun, kuruluşun partisi. Ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılında hem Cumhuriyet hem CHP bu önemli görevi bir Türk kadınına, bir Eskişehirli kadına vermekle bana mutluluğun en büyüğünü yaşattı. Umarım Eskişehirlileri de aynı derecede mutlu etmiştir.

“Yılmaz Hoca’nın şehircilik anlayışını yaşatacak ekip karşınızda”

Mutluyum Yılmaz Hoca’nın farklı bir şehircilik anlayışıyla yarattığı şehri koruyacak ve yaşatacak olan ekip şu anda karşınızda duruyor. Ahmet Başkanımla, Kazım Başkanımla beraber bu esere sahip çıkmak korumak ve yaşatmak için çok çalışacağız. Buna emin olun lütfen. Tüm kırsal ilçelerimiz olmak üzere bütün ilçelerimizde karış karış gezip hizmetlerimizi şehrimin en ücra noktasına kadar taşıyacağımızdan emin olun. Ben seçim startını buradan vermek istedim. İl binamızı ziyaret ederek sizlerle beraber buluşarak yapmak istedim. Seçim sürecinde de yine hep beraber olacağız. Bu zorlu süreci hep beraber göğüsleyeceğiz. Yılmaz Hoca'nın bu şehri inşa ederken yarattığı vizyonu çok iyi anladığımı düşünüyorum. Bir okul gibiydi. Ben hep bir okulda yetiştiğimi düşündüm onunla beraber görev yaptığım süreçte. Bu bir bayrak yarışı. Yılmaz Hocam da bu bayrağı bana verdi. O yüzden bu seçimi kazanarak bana yaşatılan bu onuru da Yılmaz Hocamıza hediye olarak vermek istiyorum.”

"Geleceği kadınlar ve gençler inşa edecek"

Basın toplantısında konuşan ve Ayşe Ünlüce’ye destek isteyen Yılmaz Büyükerşen ise “Türkiye’nin geleceğinin kurulması, parlak bir istikamette bütün hataları düzeltilip yeniden derlenip toparlanabilmesi, gelişebilmesi, kalkınabilmesi kadınlarımızla ve gençlerimizle olacak. Buna yürekten inanıyorum. Kadınlara göstereceğimiz saygıyı öğreteceğiz çocuklarımıza. Kadınlara olan karşıtlığı, kaba kuvveti bıraktıracağız. Ayşe Hanım’ın tanıtılması ve kazandırılması için uğraşacağız. Gerek hocalığım sırasında gerek açık öğretimde, yükseköğretimde imkan ve fırsat eşitliğini devletin sağlayamadığı bir ülkede bir sistem kurup sağladıysam, emeklerim olduysa eğitimde, şehircilikte emeklerim olduysa hakkımı sizlere helal edebilmek için Ayşe Hanım’a oy vermenizi istiyorum. Aynı şekilde her iki belediye başkan adayı arkadaşıma da oylarınızı esirgememenizi, oylarınızı vermenizi istiyorum” dedi.