Sağlık

Yıkım kararı tepki çekmişti: Dışkapı ve Doktor Sami Ulus hastaneleri yeniden inşa edilecek

15 Ağustos 2023 18:33

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, ilçedeki Doktor Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeniden inşa edilmeye başlandığını bildirdi.

Balcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Altındağ'a iki güzel müjdesinin olduğunu belirtti.

Paylaşımında, hastanelerin inşaat sonrası görsellerine de yer veren Balcı, şunları kaydetti:

"Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Dışkapı Hastanemiz ve Dr. Sami Ulus Hastanemiz, daha modern, daha büyük ve daha güzel olacak şekilde yeniden inşa ediliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya Altındağ'ımıza verdiği destekler için şükranlarımızı sunuyoruz."

Ne olmuştu?

Etlik Şehir Hastanesi’nin açılışı sebebiyle geçen eylül ayında aralarında Dışkapı Yıldırım Beyazıt, Dr. Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı ile Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji’nin de bulunduğu hastaneler Sağlık Bakanlığı’nca kapatılmaya çalışılmış ancak Hastanemi Açın Platformu çalışmalarının kamuoyunda yankı bulması sebebiyle kapatılmamıştı. Kapatılmayan ancak fiilen kapatılan ve hizmet veremez duruma getirilen bu hastanelerden Dr. Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi’nin yıkım ihalesine nisan, seçime iki hafta kala ayında başlanmıştı.