Koronavirüs

Yerli bitkisel ilacının reklamını yapan Madagaskar'da Koronavirüs kaynaklı ilk teyitli ölüm

17 Mayıs 2020 20:20

Ada ülkesi Madagaskar'dan Covid-19 kaynaklı ilk ölüm haberi geldi. Devlet Başkanı Andry Rajoelina, bizzat reklamını yaptığı ve bazı Afrika ülkelerine ihraç edilen 'Covid Organics' adlı yerli bitkisel ilacın Koronavirüs'ün tedavisinde çok etkili olduğunda ısrar ediyor.

Madagaskar Devlet Başkanı Andry Rajoelina klinik deneylerden geçirmeden üretime geçirdiği, piyasaya sürdüğü ve ihraç ettiği yerli bitkisel ilacın yeni tip Koronavirüs'ün devası olduğunda ısrar ederken, ada ülkesinden ilk ölüm haberi geldi.

Sputnik'in haberine göre; Madagaskar Koronavirüs Görev Gücü Sözcüsü, cumartesi gecesi 57 yaşında bir sağlık çalışanının Covid-19’dan öldüğünü açıkladı.

Ölen erkeğin hem diyabet hem de yüksek tansiyon hastası olduğu belirtildi. Perşembe günü itibarıyla Madagaskar’da teyitli 225 vaka ve 98 iyileşme vakası rapor edilmişti.

Doğu Afrika ada ülkesinin lideri Andry Rajoelina, bizzat reklamını yaptığı ve diğer Afrika ülkelerine ihraç ettiği ‘Covid Organics’ isimli yerli bitkisel ilaca şüpheyle bakan Batı ülkelerine “Bu devayı keşfeden bir Avrupa ülkesi olsaydı, bu kadar çok şüphe üretilir miydi? Sanmıyorum. Afrikalı bilim insanlarını hafife almayın” sözleriyle tepki göstermişti.

Dünya Sağlık Örgütü ve Afrika Birliği de ‘Covid Organics’e şüphe ve temkin ile yaklaşırken, Afrika ülkeleri Madagaskar üretimi ilaca yoğun ilgi ve talep gösteriyor.

Çok sayıda Afrika ülkesi Madagaskar’dan on binlerce doz ‘Covid Organics’ aldı.