Gündem

Yerine kayyım atanan Mehmet Akış: Direnenleri selamlıyorum

Mehmet Sıddık Akış

04 Haziran 2024 11:02

Gözaltına alındıktan sonra yerine kayyım atanan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış, avukatıyla görüştü. Akış, "Kayyım kararına karşı direnen tüm kesimleri selamlıyorum" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akkış, dün gözaltına alındıktan sonra görevden uzaklaştırıldı ve yerine kayyım atandı. Van'da gözaltına alınan Akış, dün Hakkari'ye getirildi. 24 saatlik avukat görüş yasağı ardından Akış avukatlarıyla görüştü. Avukat görüşünde moralinin iyi olduğunu belirten Akış, yaşananları "demokrasiye darbe girişimi" olarak nitelendirdi.

"Bu manipülasyonlara kimsenin inanmaması gerekiyor"

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, öte yandan dosya hakkındaki gizlilik kararının devam ettiği belirtildi. Akış ile görüşen avukatlardan Ömer Akış, hükümet yanlısı medyada müvekkilleri hakkında çıkan haberlerin "yargıya etkilemek" üzere yapıldığını söyledi.

Av. Akış, şu ifadeleri kullandı:

"Belediye Eşbaşkanımız Akış, Diyarbakır’da düzenlenen toplantı dönüşü geç saat olması nedeniyle Van’da kalmak zorunda kaldı. Sabah saatlerinde Hakkari'ye yola çıkmak üzere iken yapılan ev baskınıyla gözaltına alındı. Yandaş medya tarafından ‘kaçacak iken yakalandı’ iftiraları gerçeği yansıtmamakta. İktidar medyası ayrıca bizim bile ulaşamadığımız ve halen kısıtlılık olan dosyayla ilgili yalan bilgiler paylaşılıyor. Bu durum hedef gösterme ve yargıyı etkileme amaçlıdır. Eşbaşkan Akış, 5 Haziran’daki mahkemesine bizzat kendisi katılmak istediğini mahkemeye söyledi. Bunu dile getiren bir kişi neden kaçsın? Bu manipülasyonlara kimsenin inanmaması gerekiyor"

TIKLAYIN - Hakkari’de kayyıma gerekçe olan davanın savcısı, Bakanlığın ‘FETÖ firarisi’ listesinden çıktı

TIKLAYIN - Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 24 saat avukat görüş yasağı, dosyaya kısıtlılık: "Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilir"

TIKLAYIN - Hakkari’ye kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik: Soylu’dan sonra Hakkari’ye atandı, 31 Mart’tan sonraki ilk kayyım oldu

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması tepki çekti: "Tamamen antidemokratik bir uygulama; bu yanlıştan bir an önce vazgeçin!"

TIKLAYIN - Özgür Özel'den kayyım tepkisi: Yaşananlar, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır, kayyım anlayışının karşısındayız!

TIKLAYIN - Ahmet Türk'ten Özgür Özel'in kayyım açıklamasına: Demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir

TIKLAYIN - CHP'den Hakkari Belediyesi'ne kayyım kararına ilk tepki: Erdoğan'ın "normalleşme" söylemi, bakanlar eliyle baltalanıyor

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi

TIKLAYIN - DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit'ten Hakkâri açıklaması: Bu karar Türkiye demokrasisine ve muhalefete kurulmuş büyük bir kumpastır; nöbet eylemlerine başlayacağız