Politika

Yerel seçimlere kendi logosuyla girecek olan Demokrat Parti'de İstanbul için Cemal Enginyurt öne çıktı

DP'de il başkanlarının tamamı, partinin yerel seçimlere kendi logosu ile girme kararının arkasında durdu

Cemal Enginyurt - Gültekin Uysal

20 Haziran 2023 15:57

Yerel seçimlere kendi logosu ile ittifak yapmadan girme kararı alan Demokrat Parti’de il başkanları da bu karara tam kadro destek verdi. Partide İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Ankara Büyükşehir Belediye adaylığı için ise DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı’nın ismi öne çıkıyor. Sığınmacılarla ilgili açıklamalarıyla dikkati çeken Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy’un da İstanbul’da Fatih Belediyesi’nden aday olabileceği öğrenildi. 

DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un yerel seçimlere kendi logolarıyla gireceğini açıklamasının ardından Genel Başkan Gültekin Uysal, bugün genel merkezde il başkanları ile bir araya geldi. Toplantıda, yerel seçimlere yönelik hazırlıklar masaya yatırılırken il başkanlarının tamamı partinin yerel seçimlere kendi logosu ile girme kararının arkasında durdu. 

İstanbul ve Ankara adayları netleşiyor

Edinilen bilgiye göre, toplantıda adaylarla ilgili değerlendirmeler de yapıldı. Bu doğrultuda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Cemal Enginyurt, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı’nın ismi ön plana çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de DP Genel İdare Kurulu üyesi Ozan Demirtaş’ın düşünüldüğü öğrenildi. 

İlay Aksoy için dikkat çeken bölge

Son günlerde Suriyeli sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklamalarla dikkati çeken DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy’un ise İstanbul’da sığınmacıların nüfusunun yoğun olduğu bölgelerden biri olan Fatih Belediyesi için düşünüldüğü belirtildi.

Öte yandan DP’nin genç isimlerinden iş insanı Cenk Küpeli’nin de İstanbul’da Bakırköy ilçesinden DP Kırıkkale İl Başkanı Tolga Ersan’ın da Kırıkkale’den aday gösterileceği kaydediliyor.