Kültür-Sanat

'Yeraltından Yüzler' fotoğraf sergisi Dünya Madenciler Günü'nde açıldı

04 Aralık 2019 15:20

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü etkinlikleri kapsamındaki 'Yeraltından Yüzler' fotoğraf sergisi için bugün açılış yapıldı.

Taksim metrosu yürüyen bant alanında açılan sergide; fotoğraf sanatçıları Alaaddin Kara, Can Çetin ve Şafak Tortu’nun objektifinden yeraltında çalışan madencilerin fotoğrafları yer alıyor. Fotoğraf sergisi, 9 Aralık Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

"Bir avuç kömür için ömür verenlere selam olsun"

Sendika.Org'un haberine göre açılışta konuşma yapan TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Mesut Erkan, "Madencinin yaşamından kesitleri görünür kılmak adına Yeraltından Yüzler adlı fotoğraf sergimizi Taksim metrosu yürüyen bant katında açıyoruz" dedi.

4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutlayan Erkan, sözlerinin devamında "Her yerde, her zaman söyledik ve söyleyemeye devam edeceğiz. Çünkü bizler, yüreğimizdeki insan sevgisi ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içerisinde bilim ve tekniği, emperyalizmin ve sömürgecilerin değil emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirme ve sürdürme yolunda inançlıyız, kararlıyız. Alın terine kömür karası karışmış yaşamlara ve bir avuç kömür için ömür verenlere selam olsun" ifadelerini kullandı.

Mesut Erkan konuşmasının ardından fotoğraf sanatçılarına, TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şube Sekreteri Mehmet Makar da Sendika.Org’a katkılarından ötürü plaket verdi.

Çerkezoğlu: "Ürettiğimiz değerin hakça paylaşıldığı bir ülke istiyoruz"

Sergi açılışına katılan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da kısa bir konuşma yaptı. 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Çerkezoğlu, devamında şu ifadeleri kullandı:

"Madenciler canlarını verdiklerinde gündem oluyor Türkiye’de. O nedenle bizler, böylesi bir günde, madencilerin gündemini yaratan ve bu anlamda böyle bir fotoğraf sergisini İstanbul halkıyla buluşturan TMMOB Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ne teşekkür ediyoruz. Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini bizler üretiyoruz; işçi sınıfı, emekçiler, kadınlar, gençler… Ve ürettiğimiz değerin hakça paylaşıldığı adil, demokratik bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Yerin yedi kat dibinden madeni çıkartan işçi arkadaşımız da o koca koca binaların sekseninci, doksanıncı katında emek mücadelesi veren, hayatını kazanmaya çalışan işçi arkadaşlarımıza kadar tüm Türkiye işçi sınıfı adına hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."