Politika

Yeni Şafak yazarı Likoğlu: Yıldırım Kaya, CHP’de bastırılan duyguların pörtlemesidir

"Yıldırım Kaya’nın infiale neden olan bu davranışı, CHP’deki İslâm düşmanı, Müslümanlardan nefret eden damarın bilinçaltının dışavurumu"

14 Aralık 2022 09:24

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Bütçesi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde Bakanlığın vakıf ve derneklerle görev paylaşımı yaptığına ilişkin açıklamasını eleştirdi. Likoğlu, “CHP’deki İslâm düşmanı, Müslümanlardan nefret eden damarın bilinçaltının dışavurumudur. Yıldırım Kaya, CHP’de bastırılan duyguların pörtlemesidir.” yorumunu yaptı.

Likoğlu, asırlar da geçse CHP’deki din karşıtlığı damarının asla değişmeyeceğini savundu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekili Kani Beko’nun Diyanet İşleri Başkanlığı’nın okul öncesi eğitim kurumu açmasını eleştirdiği açıklamalarını hatırlatan Likoğlu, şöyle devam etti:

“Meclis’te Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken, CHP adına konuşan Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, üzerinde 'TÜRGEV, KADEM, TÜGVA, Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Hayrat Vakfı, Birlik Vakfı, İsmailağa Cemiyeti, Hizmet Vakfı, İskender Paşa Cemaati, Nakşibendi Tarikatı, Şam Yetimleri Derneği” yazan pankartı açarak, “Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? MEB çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlarla, bu vakıflarla protokoller imzalıyor' ifadelerini kullandı.

Kaya’nın, İstanbul’da küçük yaştayken istismar edildiği ve erken evlendirildiği iddiaları nedeniyle ortaya çıkan olayla bağlantı kurarak, yıllardır en şeffaf ve her türlü denetime açık vakıf ve dernekleri hedef alması tesadüf değildir.

Yıldırım Kaya’nın infiale neden olan bu davranışı, CHP’deki İslâm düşmanı, Müslümanlardan nefret eden damarın bilinçaltının dışavurumudur. Yıldırım Kaya, CHP’de bastırılan duyguların pörtlemesidir.”