Medya

Yeni dijital film platformu CAM: Haklar için film, filmler için mekan

CAM'da, 22 farklı hak alanını ele alan 200'e yakın film ve belgesel izleyiciyle buluşuyor

26 Eylül 2024 14:27

T24 Haber Merkezi

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı, bireysel ve örgütlü hak mücadelelerini destekleyerek, insan hakları ihlallerini belgeleme, sorumluları hesap verebilir kılmak ve toplumsal farkındalık oluşturma çalışmalarını güçlendiriyor. Bu kapsamda pek çok film yapımına katkı sağlayan program, "Haklar İçin Film, Filmler İçin Mekan" sloganıyla açılan CAM, Mart 2020'den bu yana desteklenen yapımları dijital ortamda izleyiciyle buluşturuyor.

CAM'da, 22 farklı hak alanını ele alan 200'e yakın film ve belgesel izleyiciyle buluşuyor. Bu yapımlar, hakların günlük hayatta nasıl yankı bulduğunu derinlemesine anlamamızı sağlıyor.

İçerikler arasında, okula erişimi olmayan köy çocuklarının umut dolu hikâyelerinden, hidroelektrik santrallere karşı yaşam alanlarını savunan toplulukların mücadelesine kadar birçok farklı tema işleniyor. Aynı zamanda, endüstriyel tarımın temiz gıdaya erişim hakkını tehdit eden etkilerden, depremin yarattığı demografik değişimle başa çıkan insanların yaşamlarına kadar geniş bir yelpazede konular ele alınıyor. 

Platform, film seçkilerinin yanı sıra yönetmenlerle yapılan röportajlar, film ekiplerinin başarı hikâyeleri, prömiyerler ve söyleşi etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.

Platform, izleyicilere insan hakları, çevre ve hayvan hakları gibi konularda yeni bakış açıları sunarken, sinemanın hak savunuculuğundaki gücünü vurguluyor. Ayrıca, film prömiyerleri ve söyleşi etkinlikleriyle hak mücadelelerinin sinema aracılığıyla derinlemesine keşfedilmesine ve filmlerin mesaj mesajlarının izleyiciyle bire bir etkileşimle toplumsallaşmasına olanak tanıyor.


"Mustafa Kemal çağırdı, geldik"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele