Politika

Yeni Akit yazarından AKP'ye: Sokak, siyasi arenadaki figürlere ve sahneye çıkmak için fırsat kollayan figüranlara karşı tepkili

07 Aralık 2022 09:23

Yeni Akit yazarı Akif Bedir, 2023 seçimlerinde aday olmak isteyenler nedeniyle AKP genel merkezinin “kutsal mekân”  haline  dönüştüğünü yazdı. Sokağın gündeminin geçim derdi olduğunu ifade eden Bedir, vatandaşın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdiğini fakat siyasi arenadaki figürlere ve bu sahneye çıkmak için fırsat kollayan figüranlara karşı tepkili olduğunu ifade etti.

 Bedir "Sokağın stratejisi" başlıklı yazısını ilgili bölümü şöyle: 

Ankara’da ortalık toz duman. Siyasi kulislerdeki hareketlilik içinden çıkılmaz halde. Hesaplar, beklentiler, kaygılar, yatırım amaçlı ziyaretler.  Renkli, ateşli partizanlık anlayışı ve iktidar hırsı, kaygısı ile sıklaşan saflar. Siyaset mühendisliğine soyunan uyanıklar, umut tacirliği yapan siyasiler.  Ortalık, siyasetçi adayından geçilmiyor.

Ülkedeki AK Parti hegemonyası buraya yönelişi de beraberinde getiriyor. AK Parti genel merkezi “kutsal mekân” konumunda.  Sokağın gündemi ise geçim derdi.  Sokak, Başkan Erdoğan’ı biliyor, seviyor ve güveniyor. Erdoğan’a söz söylemiyor ve söyletmiyor. Fakat siyasi arenadaki figürlere, bu sahneye çıkmak için fırsat kollayan figüranlara karşı tepkili, duyarlı ve tedbirli.

Çünkü Türkiye eski Türkiye, millet de eski millet değil. Proje istiyor, verdiği sözü tutan, güvenilir siyasetçi istiyor, geleceğe ışık tutacak, hayallere yön verecek rehber istiyor, umut istiyor. Millet çıtayı yükseltti. "

Yazının tamamını okumak için tıklayın