Medya

Yeni Akit yazarı: Akit Medya’da yangının 14 Mayıs seçimleri arifesinde meydana gelmesi oldukça düşündürücü

"'16 milyon için çalışıyoruz’ sözünün, bir kez daha ‘algıdan’, İstanbulluları kandırmaktan başka bir ‘mana’ ifade etmediğini bir kez daha görmüş oldu"

03 Mayıs 2023 12:01

Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, "Akit Medya’da yangının 14 Mayıs seçimleri arifesinde meydana gelmesi oldukça düşündürücü. Daha büyük ‘tehlikelerin’ önüne geçilebilmesi için yaşananlara ‘sıradanmış’ gibi yaklaşılmamalı" görüşünü savundu. 

Gülümseyen, yazısında, "Akit Medya’daki yangının olduğu ilk saatlerden itibaren, insanın yuvasına düşmüş gibi ateşi/hüznü, iyiden iyiye hissedenlerdeniz. En çok etkilendiğimiz konulardan birisi de, yangının etkisinin bırakın saatleri, dumanların Akit Medya binasında birkaç gün yükselmesi. Ulusal medyada inananların, ümmetin sesi olan ve bugünlere parmaklarıyla kazıyarak gelen bir Akit Medya, gözümüzün önünde yangından etkilenmesi ve yaşananlara müdahale edememek, izlemekle yetinmek. Yangına müdahale eden yetkili kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) itfaiyesi. Söz konusu kurumun başkanı Ekrem İmamoğlu’na vaadedilen cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için o da düşmüş seçim mitingi için yollara" ifadesini kullandı. 

Gülümseyen, şunları kaydetti:

"‘16 milyon için çalışıyoruz’ sözünün, bir kez daha ‘algıdan’, İstanbulluları kandırmaktan başka bir ‘mana’ ifade etmediğini bir kez daha görmüş olduk. Burada en basitinden şu soru geliyor akla; ‘Ülkemizde yaklaşık 5 kişinden birisi İstanbul’da yaşıyor ise, adı geçen İBB’nin mevcut başkanı neden kendi ilinde değil de, diğer illere seçim propagandası ve oy devşirme için gitmiş olabilir?’ Bu sorunun cevabını son dört yılda ulaşım, zam, kar, kısacası yönetimden kaynaklı ‘mağduriyet’ yaşayan İstanbullu biliyor! İstanbul’da yaşatılan bu mağduriyetten haberdar olmayan benim kıymetli Anadolu insanımızdan, yalan-yanlış algı oluşturarak ‘oy’ toplamaktan başka bir anlama gelmemektedir. Tüm bu yaşananlar ‘İstanbul’a uğrattıkları ‘sefaletin’ daha büyüğünü Türkiye’ye mi uygulatma peşindeler!’ düşüncesini haklı çıkarır nitelikte. Akit Medya binasından yükselen dumanları söndürmeye çalışan itfaiye ekiplerini gördüğümde, İstanbul’u adeta ‘kendi’ haline bırakarak seçim ‘çalışmalarına’ katılan İBB’nin mevcut başkanı E.İmamoğlu’nu hatırladık. Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu ağabeyimiz, meydana gelen yangınla ilgili tespitlerini iki-üç gündür gazetemizdeki yazılarına taşıyor. Akit Medya’daki yangının uzun sürmesi ve müdahalede yetersiz kalınmasıyla ilgili bir soru yöneltiyor; ‘Bana, yeterli donanımda itfaiye aracının 4 saat gecikmeli gelmesi sebebi ile stüdyosu kullanılmaz hale gelen bir tane ulusal tv kanalı göstersinler?"