Politika

Yeni Akit yazarı: AK Parti teşkilatları ve milletvekilleri, kendilerinden istenilen performansı göstermekten acizler

"Artık şu parti kapatma ve siyasileri yasaklı hale getirme hastalığından kurtulalım"

19 Aralık 2022 09:54

Yeni Akit Abdullah Şanlıdağ, 2023 seçimlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurmaylarının çok iyi hazırlandığını, AKP teşkilatları ve milletvekillerinin ise, kendilerinden istenilen performansı göstermekten aciz olduklarını ifade etti.

AKP’de her dönemde olduğu gibi 2023 seçim stratejisinin de Erdoğan’ın üzerinden yürütüleceğini yazan Şanlıdağ,  şunları söyledi:

“Erdoğan ve kurmaylarının 2023 seçimleri için çok iyi hazırlandıklarını söyleyebiliriz. AK Parti; nasıl bir seçim kampanyası yürütürse yürütsün, kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı bir dil, gerçek ve samimi bir strateji ile hareket etmelidir. En büyük kampanyasını şu hedeflere kanalize etmelidir. Hiç kuşkusuz Ak Parti,  önceliği kendi küstürdüğü seçmenlere, genç kuşaklara, kararsız ve Kürt seçmene verecektir. Bir de; 'Ak Parti’ye oy vermem, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyum Erdoğan’a' diyen belli sayıda seçmen var. Öncelikle seçmenin neden böyle düşündüğünün arka planının iyi analiz edilmesi gerekiyor. Çünkü teşkilatlar ve milletvekilleri, kendilerinden istenilen performansı göstermekten acizler. Milletin derdine derman olması gereken vekiller, telefonlara dahi bakmazsa, vatandaş da bunun hesabını sorar.” 

Şanlıdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada verilen hapis ve siyasi yasak cezası kararına ilişkin de, “Geçmişte kendimize yapılmasından şikâyet ettiğimiz şeyleri kendimiz yapmaya başladığımızda, siyasi üstünlüğün mağdur olan tarafa geçeceğini biliyor olmamız gerekir. Artık şu parti kapatma ve siyasileri yasaklı hale getirme hastalığından kurtulalım”  dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın