Kültür-Sanat

Yazar Adnan Özyalçıner için TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda onur gecesi düzenlendi

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın Onur Yazarı Adnan Özyalçıner konuşmasında "Ben İstanbul'u yazdım" dedi

05 Kasım 2019 01:39

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın Onur Yazarı Adnan Özyalçıner için TÜYAP'ta Onur Gecesi düzenlendi.

Evrensel'de yer alan habere göre, Etkinliğe Doğan Hızlan, Gülten Dayıoğlu, Gülsüm Cengiz, Aydın Ilgaz, Işık Öğütçü, Ercan Karakaş, Firuzan, Tan Oral, Yaşar Miraç, Yayıncılar Birliği Genel Başkanı Kenan Kocatürk, gazeteci Fatih Polat, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ile Pen Türkiye ve Türkiye Yazarlar Sendikası yönetim kurulu üyelerinin arasında bulunduğu birçok davetli katıldı.

Adına düzenlenen gecede konuşma yapan ve "Ben İstanbul'u yazdım" diyen Adnan Özyalçıner, "İstanbul'un güzellikleriyle zenginliklerinin eşitçe paylaşılmasını istedim. İstanbul, herkesin istanbul'u olmalıydı. Benim yazdığim insanların yaşadığı öteki İstanbul olmamalıydı. İyisiyle kötüsüyle hepimizin İstanbul'u olmalıydı. İstanbul'un tarihini, coğrafyasını, geçmişini kurcalayan, İstanbul'u geleceğe taşıyacak olan kitaplar da yazdık Sennur Sezer'le birlikte. İstedim ki yaşamı, kenti ve insanıyla birlikte paylaşalım. Hep birlikte. Sanatın, edebiyatın amacı da yaşamı paylaşarak özgürleştirmek, barış içinde yaşamak, yaşatmak değil midir? Hayalleri, düşleriyle, gelecek umuduyla yaşatmak! Burada yaptığımız gibi, her sınıftan, her katmandan, her düşünceden olanların bir araya gelip yaşamı kitaplarla anlamlandırarak yaşatmak" ifadelerini kullandı.

Törende Yazar Adnan Özyalçıner'e plaketini TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve Yayıncılar Birliği Genel Başkanı Kenan Kocatürk takdim etti.