Çevre

Yasemin Kay Allen tepki göstermişti: Kilyos sahili için harekete geçildi

09 Ağustos 2022 16:18

Oyuncu Yasemin Kay Allen'in plastik atıkların ve ölü yunus balığı yavrusunun görüntüsü paylaşarak tepki gösterdiği kirliliğin ardından, Kilyos sahilinde temizlik çalışması yapıldı. Allen, paylaşımında "İçinde bir parça vatan, toprak sevgisi olanın şu görüntülerden sonra içi paramparça olur. Bu bir skandaldır, bu gerçek bir felakettir" demişti.

Oyuncu Yasemin Kay Allen, dün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi'ni etiketleyerek şu paylaşımda bulundu: 

"Burası Kilyos Sahili, kilometrelerce beyaz plastik atık dolu. Burada ölü bir yunus yavrusu var ve içi plastik dolu. Plastik yemekten ölmüş! Konteyner patlamış diye tahmin ediyorum.

Bunun sorumlusu kim? Temizliğini kim üstlenecek? Faturası hangi hayvanlara ve insanlara kesilecek?

Kaç ton plastik atık düşürülmüş? Sadece merak ediyorum. Yazıklar olsun! 

Doğa güzelliği korumakta bizden üstü yoktur herhalde. Duygusallaşmak istemiyorum ama içinde bir gram vatan ve toprak sevgisi olanın şu görüntülerden sonra içi paramparça olur.

Bu bir skandaldır, bu gerçek bir felakettir. Yetkilileri göreve çağırıyorum!" 

Bugün sabah saatlerinde ise sahil İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi ekiplerinin ortak çalışması ile temizlendi.

Sarıyer Belediyesi'nden yapılan açıklama şu ifadeler kullanıldı:  

"İBB ekipleriyle koordineli biçimde Kilyos-Gümüşdere'de yaratılan kirliliği temizlemek üzere bir araya geldik.

Çevre bilincine sahip olmayan kişilerce ve gemilerin yaymış olduğu atıklar yüzünden sahillerin kirlenmesi tekrarlanabiliyor.

Bu durumun tekrarlanmaması için kişilerin ve ilgili bütün kurumların iş birliği yapması ve kontrollerin sağlanması adına çağrımızı yeniliyoruz.

Sosyal medyada paylaşarak hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyoruz." 

"Kirliliğin kaynağı araştırılıyor"

Sarıyer Belediyesi, T24'e şunları aktardı: 

"Yetkili ekip ve kurumlarla iletişimde olacağız, konunun takipçisiyiz. 

Kirliliğin kaynağı araştırılıyor. Yasal işleme tabii tutabilmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayı gerekmekte."

TIKLAYIN: Yasemin Kay Allen'den plastik atık tepkisi: Burada plastik yemekten ölmüş bir yunus yavrusu var; bu gerçek bir felakettir!