Kültür-Sanat

"Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu" başvuruları açıldı

İstanbul Kültür Sanat Vakfınca (İKSV) düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, kadın müzisyenlere desteğini sürdürüyor

22 Ocak 2024 16:56

İstanbul Kültür Sanat Vakfınca (İKSV) düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, kadın müzisyenlere desteğini sürdürüyor.

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul Müzik Festivali'nin, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) işbirliğinde genç kadın müzisyenleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği "Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu" için başvurular başladı.

Bugüne kadar 90 genç sanatçının müzik kariyerine katkı sağlayan projeye başvurular, 15 Mart saat 17.00'ye kadar yapılabilecek.

Fona yurt dışında lisans veya lisansüstü seviyesinde bir müzik okulundan kabul alan, müzik eğitimini yurt dışında sürdüren, kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak ustalık sınıfı, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma gibi etkinliklere katılmak veya çalgı almak için desteğe ihtiyaç duyan kadın müzisyenler başvurabiliyor.

Başvurular, İstanbul Müzik Festivali Direktörü Efruz Çakırkaya başkanlığında, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy, arp sanatçısı ve akademisyen İpek Mine Sonakın, keman sanatçısı Nilay Sancar ve piyanist İris Şentürker'den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

TSKB'nin destekleriyle oluşturulan fondan yararlanmaya hak kazanan müzisyenlere toplam fon miktarı, ihtiyaç duydukları destek oranında paylaştırılacak.

Yarının Kadın Yıldızları Fonu'ndan yararlanmaya hak kazanan genç yıldızların 52. İstanbul Müzik Festivali seyircisinin karşısına çıkacağı konserde, Berlin Filarmoni Orkestrası'na Türkiye'den kabul edilip orkestranın 1. keman grubunun asli üyesi olan ilk müzisyen Hande Küden kanaat önderi olarak genç müzisyenlerle birlikte sahnede olacak. Konserin gelirleri de fona katkı sağlayacak.

Fona başvuru koşulları ve şartnameye dair bilgiler "muzik.iksv.org" adresinden edinebilir.