Magazin

Yapımcılar duyurdu: John Wick 5 geliyor

27 Mayıs 2023 18:36

Lionsgate film stüdyosu, John Wick serisinin devam edip etmeyeceğine dair tartışmalara nokta koydu. Lionsgate Sinema Grubu Başkanı Joe Drake, perşembe yatırımcılarla yaptığı toplantıda John Wick 5 için çalışmalara başlandığını söyledi.

John Wick evrenine dair "Bir dünya inşa ediyoruz" diyen Drake, 5. filmin haricinde Ballerina adlı spin-off'un ve The Continental adlı dizinin hazırlıklarının devam ettiğini belirtti. Lionsgate yöneticisi, John Wick evreninde geçen bir video oyunu geliştirildiğini de duyurdu.

John Wick 4'ün sonunda John Wick'in (Keanu Reeves) cenaze töreninin yapılması, bir devam filmini zorlaştırıyor. Fakat seyirciler Wick'in cansız bedenini hiç görmüyor. 5. filmin senaryosunun da buradaki açıklıktan faydalanarak yazılabileceği düşünülüyor.

Serinin yönetmeni Chad Stahelski de 31 Mart'ta katıldığı podcastte yeni filme kapılarının açık olduğunu ifade etmişti: "Seyircilerin gelip 'Daha fazlasını istiyoruz' demesi çok gurur verici. Bunun para kazanmakla alakası yok. Seyircinin daha fazlasını istemesi doğal. Sanırım hepimizin 'Vay canına, sırada ne var görelim' demek için biraz zamana ihtiyacı var."

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, John Wick serisinin ilk spin-off'u olan Ballerina, John Wick 3 ve 4'teki olaylar arasında geçiyor. Ana de Armas'ın başrolünü üstleneceği filmin 7 Haziran 2024'te vizyona girmesi hedefleniyor. 1970'lerde geçen The Continental'daysa Mel Gibson ve Colin Woodell gibi isimler yer alıyor. Dizinin Eylül 2023'te seyirciyle buluşması planlanıyor.