Kültür-Sanat

Yapı Kredi Yayınları: “Yüreğiyle bakmasını bilen” Füruzan aramızdan ayrıldı

12 Şubat 2024 23:56

T24 Kültür-Sanat 

Çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden Füruzan, 91 yaşında hayata veda etti. Yapı Kredi Yayınları, Füruzan'ın anma töreninin 14 Şubat'ta Yapı Kredi Kültür Sanat Loca’da yapılacağını, cenazesinin ise 16 Şubat Cuma günü Hacıbektaş’ta toprağa verileceğini duyurdu. 

Türkçe'nin kraliçesi olarak bilinen Füruzan, 91 yaşında hayatını kaybetti. Yazarın kitaplarını yayımlayan Yapı Kredi Yayınları (YKY), 14 Şubat Çarşamba saat 11.00’de Yapı Kredi Kültür Sanat Loca’da bir anma töreni yapılacağını açıkladı. Füruzan'ın cenazesi ise 16 Şubat Cuma günü Hacıbektaş’ta toprağa verilecek. 

Yapı Kredi Yayınları'nın "Bahçelerinde Yaz" adlı Füruzan'ın kitaplarının incelendiği Hilmi Tezgör eserinden bir alıntı ile başlayan açıklaması şöyle: 

“Şimdi toplumsal paylaşımlar ilk elden farklı görülüyorsa da acıların, hor görülmelerin somutluğu içeri doğru derinleşerek artıyor. Yaşananları, durumları deşmeye çalışıyorum ben. Bunu bir yazar olarak yapabiliyorsam ne iyi."

Anma töreni 14 Şubat 'ta

"İlk kitabı Parasız Yatılı’dan bu yana okurlarda derin izler bırakan, toplumsal acıları kendine özgü duyarlıklarla bir dil ve edebiyat olayına dönüştüren Füruzan’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. 11 Şubat Pazar günü vefat eden yazarımızın anma töreni 14 Şubat Çarşamba saat 11:00’de Yapı Kredi Kültür Sanat Loca’da yapılacaktır. 16 Şubat Cuma günü Hacıbektaş’ta toprağa verilecektir. Okurlarının ve edebiyat dünyasının başı sağ olsun."