Bilim / Teknoloji

Yapay zeka aracı South Park bölümü yaratıp, sizi başrole yerleştirebiliyor!

21 Temmuz 2023 07:16

T24 Dış Haberler

ABD'de bir şirket, yapay zeka kullanarak South Park bölümleri yapmanın formülünü bulduklarını ve keşiflerinin kullanıcının dizinin yıldızı olmasına izin verdiğini belirtti. 

Fable Simulation'ın çıkardığı yapay zeka aracı, çizgi diziden kısa yeni bölümler yaratabiliyor. GamesBeat sitesine konuşan Fable Simulation Başkanı Edward Saatchi, "Yapay zeka sadece diyalog yaratmıyor. Animasyonu yapıyor, sesi yapıyor, editingi yapıyor" dedi.

AI Showrunner adı veren araca kullanıcılar bölümün neyi konu almasını istediklerine dair bir veya iki cümle veriyor. Yapay zeka, dizinin o bölümüne kullanıcının sesini ve görünüşünü temel alan bir karakter de yerleştirebiliyor. 

Saaatchi, telif izni alınmadan üretilen South Park aracının tamamen araştırma için olduğunu ve halka açılmayacağını belirtti.  Saatchi, dizinin yaratıcıları Trey Parket ve Matt Stone'la veya dizinin sahibi Paramount'la temas kurmadıklarını aktardı.

Saatchi, projeden kar etmeye çalışmadıklarını ve sadece yapay zekanın televizyonla ilişkisi hakkında bilgi edinmeye çalıştıklarını dile getirdi.