Eğitim

Yalova Üniversitesi kampüsüne terörle mücadele stant açtı, öğrenciler tepkili

"Yıllardır solcu, demokrat öğrenciler dışarıdan getirilen polislerce saldırıya uğruyor"

20 Eylül 2019 11:55

Yalova Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde Yalova Terörle Mücadele (TEM) Şubesi stant açtı. Bu stanttan rahatsız olan öğrenciler Özel Güvenlik Birimleri’ne (ÖGB) şikâyetlerini iletti. ÖGB ise stantların rektörlük izniyle açıldığını söyledi. Öğrenciler, ‘’Yıllardır solcu, demokrat öğrenciler dernek çatısı altında çalışma yapmak istediğinde dahi rektörlük başta olmak üzere tüm idari birimlerin engellemeleri ile karşılaşıyor. ÖGB ve dışarıdan getirilen polislerce saldırıya uğruyor” diyerek duruma tepki gösterdi.

Öte yandan Birgün'den İlknur Karadeniz'e konuşan TEM şube dışında Alperen Ocakları da üniversitede stant açtı. Bu standın güvenlikleri için tehdit oluşturduğunu ifade eden öğrenciler şunları dile getirdi:

“Alperen Ocaklarındaki etkinlikler ve anlatımlar öğrencilerinin düşünme yapısına zarar veriyor. Ocakların öğrenciye ya da eğitime hiçbir faydası yoktur. Bunun dışında standda duranların çok tekinsiz ve mafyavari tavırları bizi rahatsız ediyor. Özellikle kadın öğrenciler öğrenci olmayan böyle insanların okulumuzda barınmasından çok fazla kaygı duyuyor.’’

Yalova Alperen Ocakları Başkanı olduğu öğrenilen M. İkbal Bilgili açtıkları standı Twitter’dan paylaştı. Bilgili’nin standı üniversitenin öğrencisi olmadığı halde rahatlıkla ziyaret ettiği görüldü.