Sağlık

Yaka kartı takmayan diş hekimine 100 bin TL para cezası!

"Polikliniklere önce uyarı yapılırken muayenehanelere doğrudan cezayla gidiliyor"

28 Ekim 2024 10:44

T24 Sağlık

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, diş hekimlerinin yazılan cezalardan usandıklarını belirterek, “Diş hekimi meslektaşlarımız sağlıkla alakası olmayan mevzuattaki ufak tefek eksiklikler için çok yüksek cezalar ödüyorlar. Denetimde yaka kartı takmayan diş hekimine 100 bin lira ceza kesiliyor, böyle adalet olur mu? Muayenehaneler kapanmaya başladı, birçok diş hekimi de muayenelerini kapatmayı düşünüyor” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı yazılı açıklamada, özel muayenehanelerde çalışan diş hekimlerine kesilen cezaların ilgili kanunun özüne uymamasını eleştirdi.

Akkuş İlgezdi, “İl sağlık müdürlüklerince kesinlen cezalar yasanın özüne de uymamaktadır. Yasada açıkça ceza kesilmesi için ‘hastaya müdahale esaslarına uyulmaması’ şartı olduğu halde, herhangi bir sağlık ile ilgili sorun yaratmayacak eksiklikler yüzünden yönetmelikteki ceza hükümleri uygulanıyor. Böyle giderse yurttaşlarımızın hizmet alacağı muayenehane kalmayacak. Çünkü diş hekimi meslektaşlarımız kesilen cezalarından bıktılar” ifadelerini kullandı.

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Son anket sonuçları açıklandı: AKP 31 Mart'tan sonra ilk kez CHP'yi geçti

TIKLAYIN | Hasan Cemal: PKK'nın şiddet ve terör politikaları barışın yolunu tıkıyor; devletin de demokrasi ve hukuk yolunu tıkamaktan vazgeçmesi lazım

TIKLAYIN | İstanbul'da bıçaklı taciz dehşeti kamerada | İki kız kardeşin kapısına dayandı: "Aç kapıyı, annenler evde yok biliyorum, sizi seviyorum"

TIKLAYIN | Takipçilerini dolandırarak 55 milyon dolar para toplayan YouTube fenomeni firarda

TIKLAYIN | Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran peş peşe paylaşımlar yaptı; 45 dakika sonra hepsini sildi

TIKLAYIN | Devlet Tiyatroları’nın hesabı, olmuş size Tamer Karadağlı’nın hesabı

“Yaka kartı 100 bin, onam formu 50 bin”

Sağlık Bakanlığını ve il sağlık müdürlüklerini diş hekimlerinin meslek örgütü olan Diş Hekimleri Odaları ile çatı kuruluş olan Türk Diş Hekimleri Birliği ile gerekli iş birliğine davet eden İlgezdi, şunları kaydetti:

“Hasta sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atmayan ufak tefek eksiklikler için bir diş hekiminin birkaç ayda yapacağı ciroyu tek ceza ile kesiyor il sağlık müdürlükleri. Yaka kartı takmadı diye 100 bin, onam forumundaki eksiklik nedeniyle 50 bin, cihaz kalibrasyon eksiği nedeniyle 100 bin gibi cezalardan diş hekimleri bıktı. Üstelik burada da ikili bir yapı oluştu, uygulamada polikliniklere farklı muayenehanelere farklı uygulanıyor. Polikliniklere önce uyarı yapılırken muayenehanelere doğrudan cezayla gidiliyor. Bakanlık meslek örgütü ile iletişime de geçmediği için yaşanan sıkıntıların farkında bile değil. Yönetmelik’te ayrıca ve açıkça belirlenen yaptırımlar il sağlık müdürlüklerince yorum yoluyla yeniden belirlenerek haksız cezalar kesiliyor. Buradan Sağlık Bakanı'na çağrı yapıyoruz: Diş hekimlerine haksız ve hukuksuzca kesilen cezalarla ilgili devreye girin.”  (ANKA)