Dünya

Woody Allen, kadın futbolcuyu rızası dışında öpen Luis Rubiales'i savundu: Ona tecavüz etmiyordu, sadece bir öpücüktü

Allen, Rubiales'i "Ona tecavüz etmiyordu, sadece bir öpücüktü ve o bir arkadaştı. Bunda yanlış olan ne?" sözleriyle savundu

05 Eylül 2023 12:57

T24 Dış Haberler

Daha önce cinsel istismar ifşalarıyla gündeme gelen ve Venedik Film Festivali'nde protesto edilen yönetmen Woody Allen, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i Dünya Kupası finalinde futbolcu Jenni Hermoso'yu izin almaksızın rızası dışında öpmesiyle ilgili savundu. 

TIKLAYIN | Venedik Film Festivali'nde Woody Allen protestosu: Tecavüz kültürüne hayır!

Venedik Film Festivali'nde Coup de Chance'in ilk gösterimini yapmasının ardından İspanyolca yayın yapan El Mundo'ya verdiği röportajda 87 yaşındaki oyuncuya, İspanya'nın Dünya Kupası finalinde İngiltere'yi yenmesinin ardından 46 yaşındaki Rubiales'in 33 yaşındaki Hermoso'yu izinsiz bir şekilde öpmesi soruldu.

Allen: Tecavüz etmiyordu

Bunun üzerine Allen, Rubiales'in öpüşmenin rızaya dayalı olmadığını söyleyen Hermoso'dan özür dilemesi gerektiğini söyledi. Ancak Allen, Rubiales'in "sadece bir öpücük" dediği olay yüzünden işini kaybetmemesi gerektiğini savundu.

Allen, şunları söyledi:

"Futbolcuyu öpmek yanlıştı ama bir okulu yakmadı. Özür dileyip yoluna devam etme hakkı var. Saklanmadılar ya da onu karanlık bir sokakta öpmedi. Ona tecavüz etmiyordu, sadece bir öpücüktü ve o bir arkadaştı. Bunda yanlış olan ne? Her halükarda, bir insanın birini öptüğü için işini kaybetmesini ve bu şekilde cezalandırılmasını anlamak zor"

Woody Allen hakkında cinsel istismar ifşası

Woody Allen'ın evlatlık kızı Dylan Farrow, New York Times gazetesinde yayımlanan açık mektubunda, "1992'de çocukken babamın cinsel tacizine uğradım" demişti. 

28 yaşındaki Farrow, yedi yaşındayken Allen'ın tavan arasında kendisini taciz ettiğini söylemiş; Hollywood'un "evlerine kaos getiren av peşindeki Allen'ı yüceltmekten vazgeçmesi gerektiğini" ifade etmişti. 

Allen hakkında tacizin gerçekleştiği söylenen dönemde soruşturma başlatılmış fakat dava açılmamıştı. Savcılığın atadığı psikologlar, Dylan Farrow'un tacize uğramadığı sonucuna varmışlardı. Ancak daha sonra savcılardan biri, Allen'ın yargılanmasını sağlayacak bulgular olmasına rağmen, çocuğu korumak için dava açmamayı tercih ettiğini söylemişti.