Bilim / Teknoloji

WhatsApp'a yeni özellik: Tarihe göre aranan mesajlar bulunabilecek

18 Kasım 2023 12:45

WhatsApp uygulamasına tarihe göre mesaj bulma özelliği geliyor. Şu anda hazırlık aşamasındaki özellik sayesinde çok eski mesajlar kolayca bulunabilecek.

WhatsApp, kullanıcıların belirli bir tarihteki konuşmalarına daha kolay ulaşmalarını sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Tarihe göre mesaj arama özelliği, şu anda WhatsApp Web uygulaması için geliştirilme aşamasında.

Donanımhaber’in derlediği bilgilere göre; WhatsApp, web uygulamasında da kullanıcı deneyimini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor ve beta programına dahil olan kullanıcılara yeni özellikleri sunuyor. Kullanıcıların mesajlarını hızlı bir şekilde bulmalarını sağlamak amacıyla yeni kenar çubuğu ve grup sohbet filtresinin ardından tarihe göre mesaj bulma özelliği getiriliyor.

Özelliğin ne zaman aktifleşeceği belli değil

WhatsApp web uygulamasında kullanıcılar takvim simgesine tıklayarak paneli açıp belli bir tarihte paylaşılan mesajı zahmetsizce bulabilecek. Bu özellik iOS için WhatsApp beta 22.24.0.77 sürümünde mevcut.

Tarihe dayalı arama, geçmiş konuşmalardan belli mesajları almak gerektiğinde çok faydalı bir özellik. Mesajı tarihe göre arama özelliğinin WhatsApp web uygulamasına ne zaman geleceği belli değil.