Kültür-Sanat

Vuslat'ın "Emanet" sergisi 30 Temmuz'a kadar devam edecek

Sergi, Pazartesi günü hariç her gün saat 09:00-19:00 arasında ziyaret edilebilecek

26 Haziran 2024 12:30

Vuslat’ın “Emanet” adlı sergisi, Ebru Yetişkin küratörlüğünde, 22 Mayıs - 30 Temmuz 2024 tarihleri arasında MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Beş Kubbe Salonu’nda izleyiciyle buluşmaya devam edecek. 

Güven, bağlılık, ihtimam gösterme, sözüne sadakat ve koruyuculuğun değerini ifade eden “emanet” kavramının birçok tezahürünü keşfetmeye davet eden sergi Vuslat'ın heykel, resim, şiir, ses ve enstalasyon eserlerini kapsıyor.

9 ayrı dilde düşünmek

Sergiye Vuslat’ın kendi çalışmalarının yanı sıra sanatçı işbirlikleri de eşlik ediyor. Sanatçı Pelda Aytaş ve Vuslat'ın işbirliğiyle ortaya çıkan "Kucaklaşma" adlı eser, “emanet” kelimesinin içinde yaşadığımız kültürel coğrafyada konuşulan ve 9 ayrı dilde paylaşılan anlamlarını düşünmeye davet ediyor.

“E-m-n” kökünden türeyen "Emanet" kelimesinin Aramice-Süryanice, İbranice, Arapça, Farsça, Urduca, Türkçe, Yunanca ve Kürtçe’deki karşılıklarını sunuyor. Sanatçı Alican Okan ile serginin ses içeriklerini çalışan Vuslat, sergideki eserler hakkında dinlenebilecek hafıza kayıtlarını paylaşıyor.

emanet sergisi

Kendinizle ve dünyayla kurduğunuz bağları güçlendirmek için ilham verici bir olanak sunmayı hedefleyen sergi, 30 Temmuz’a kadar Pazartesi günü hariç her gün saat 09:00-19:00 arasında ziyaret edilebilecek.

Vuslat hakkında:

Vuslat, bir aktivist ve sivil toplum lideri olarak, hayatının önemli bir kısmını toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları, duyulmayan seslerin duyulması ve ifade özgürlüğü ile ilgili etki yaratmaya adamıştır. Vuslat’ın heykel odaklı çalışmaları doğa-kültür, felsefe ve mitolojik anlatılardan referanslar içermektedir. Sanatçı, günümüzde öngörülmesi giderek zorlaşan, geçici ve birbirine bağımlı hale gelen dünya koşullarında; bireylerin kendileri, diğerleri ve birbirleriyle kurdukları bağları incelemektedir. Günümüzde insanlığı ilgilendiren en temel sorunları aşmanın gerçek bağlar kurmaktan geçtiğine inanan Vuslat, 2020 yılında cömertçe dinleme becerisini yaymak amacıyla çalışan Vuslat Vakfı'nı kurmuştur. 15 yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği sanat çalışmaları sonunda “Sessizlik” başlıklı ilk kişisel sergisini 2022 yılında Londra'daki Pi Artworks Galerisi'nde Chus Martinez'in küratörlüğünde gerçekleştirmiştir. 2023'te yine Chus Martinez’in küratörlüğünü yaptığı “Emanet”, Vuslat'ın ilk kurumsal sergisi olarak Baksı Müzesi’nde gerçekleşmiştir. Vuslat, 2024 yılı itibariyle Los Angeles’ta bulunan Otis College of Art and Design’da Güzel Sanatlar üzerine yüksek lisans yapmaktadır.