Kültür-Sanat

Venedik Mimarlık Bienali Küratörü Hashim Sarkis, Salon'a konuk olacak

8 Ekim akşamı gerçekleştireceği konuşmada Sarkis, kendi pratiğini ve Venedik Mimarlık Bienali için seçtiği temayı anlatacak

26 Eylül 2019 13:02

İlk olarak İstanbul Tasarım Bienali’nin kamusal programı kapsamında düzenlenmeye başlayan VitrA ile Tasarım Sohbeti konuşma serisi, 8 Ekim’de dünyaca ünlü eğitmen ve mimar Hashim Sarkis’i ağırlıyor. İstanbul Tasarım Bienali’nin onur kurulunda yer alan Sarkis, 23 Mayıs – 29 Kasım 2020 tarihleri arasında Birlikte Nasıl Yaşayacağız? teması altında gerçekleştirilecek Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin küratörlüğünü üstleniyor.

Lisans eğitimini Rhode Island Tasarım Okulu’nda tamamladıktan sonra doktora derecesini Harvard Üniversitesi Yüksek Tasarım Okulu’ndan alan Sarkis, 1995-2015 arasında Harvard’da mimarlık tarihi ve kuramı dersleri verdi. 1998’den beri çalışmalarını kendi adını taşıyan, Cambridge ve Beyrut’ta birer ofisi bulunan mimarlık stüdyosunda sürdürüyor.

8 Ekim akşamı gerçekleştireceği konuşmada Sarkis, kendi pratiğini ve Venedik Mimarlık Bienali için seçtiği temayı anlatacak.

Ücretsiz gerçekleştirilen etkinliğe katılmak için rezervasyon.iksv.org adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu

Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde küratörlüğünü Hashim Sarkis’in üstlendiği ana serginin yanı sıra, Arsenale ve Giardini’de Türkiye Pavyonu’nun da aralarında bulunduğu ülke sergileri düzenleniyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu yürüttüğü Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda Neyran Turan’ın küratörlüğünü yaptığı Architecture as Measure / Ölçü Olarak Mimarlık projesi yer alacak.

Mimar ve akademisyen Neyran Turan’ın küratörlüğünü üstlendiği projede Betsy Clifton, E. Ece Emanetoğlu, Ian Erickson, Samet Mor ve Melis Uğurlu küratör yardımcısı olarak görev alacak.

Ölçü Olarak Mimarlık projesi, iklim değişikliği çevresinde oluşan mevcut politik krizin ışığında mimarlık alanında, çevrecilik ve teknolojik determinizmin ötesinde, farklı diyaloglara olanak tanıyacak alternatif bir çevre düşüncesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ölçü Olarak Mimarlık, Türkiye özelinde mimari yapı ve inşaat sektörünün arka planda kalan işleyişine alternatif bir açıdan bakarak farklı bir mimari çevre algılayışını ortaya koyacak.