Politika

Vekillere “Dinî konulara girmeyin” diyen CHP’de geri adım: O uyarı, rapordan kaldırıldı

21 Ağustos 2023 16:54

Haftalık Bilgilendirme Raporu’nda milletvekillerine “Konuşulmaması Gerekenler” başlığı ile "Dinî konulara girilmemeli” uyarısında bulunan CHP Genel Merkezi, geri adım attı. Bu hafta vekillere gönderilen raporda bu uyarılara yer verilmedi. 

 CHP Sosyal Medya ve Medya Planlama biriminden milletvekili ve parti yöneticilerine gönderilen haftalık bilgilendirme raporunun ilk sayfasında “Konuşulmaması Gerekenler-Dikkat Edilmesi Gereken Konular” başlığına yer verildiği ortaya çıkmıştı. 7-13 Ağustos tarihli raporda milletvekillerinden “Kutlama mesajlarının dışında dini konulara girilmemeli. Röportaj ve Televizyon programlarında konu ile ilgili gelen ısrarlı sorulara, laiklik vurgusu ile dini konuların siyasilerin değil konu ile ilgili çalışan İlahiyat kökenli akademisyenler ile din alimlerinin vermesi gerektiğine vurgu yapılmalı. Siyasilerin din konuşmasının dini siyasete alet etmek olduğu vurgusu yapılabilir. Camiye, kışlaya ve okullara siyaset sokulmamalı” uyarılarında bulunulmuştu. 

 “Parti içi sorunların çözüm noktası medya değil” denilmişti

 Uyarılar arasında “Ak Parti’nin kendi içerisinde yaşadığı tartışmalara girilmemeli, konu ile ilgili sorular cevaplanmamalıdır. Bu konudaki en önemli yaklaşım “Biz de izlemekteyiz, demokrasimiz açısından gözlemekteyiz.” yanıtıdır. Türk Ordusu ve Genel Kurmay Başkanlığı ile ilgili eleştirel söylemlerde bulunulmamalı” gibi başlıklar da dikkat çekmişti. Parti içi tartışmalarla ilgili de “Partinin iç organlarında konuşulması gereken hususlar medya önünde konuşulmamalı. Parti içi sorunların çözüm noktası medya ve kamuoyu değil parti içi organlardır. Parti sorunlarını kamuoyunda konuşmak ‘Bunlar daha kendi sorunlarını çözemezken ülkeyi nasıl yönetecekler’ algısı oluşturup, CHP’ye ve ülkenin geleceğine zarar vermektedir” uyarılarında bulunulmuştu. 

 Bu haftaki rapor “Özel Günler”le başladı

 Milletvekillerine uyarı yapıldığının kamuoyu gündemine gelmesi üzerine, CHP Genel Merkezi’nin bu konuda geri adım attığı ortaya çıktı. Milletvekillerine gönderilen “21-27 Ağustos 2023 Haftası” haftalık bilgilendirme raporunda bu uyarılara yer verilmediği görüldü. Raporun ilk kısmında “21-27 Ağustos 2023 Haftası Özel Günler” başlığı yer aldı.