Gastronomi yazarı Vedat Milor katıldığı bir televizyon yayınında, Türklerin yemek kültürüne ilişkin olarak, "Yemek konusunda biraz fazla tutucuyuz. Çok alıştığımız şeyleri seviyoruz. Onun dışında yeni şeylere açık değiliz. Güçlü ön yargılarımız var. Örneğin, ‘şuna şu konmaz, bu böyle pişer.’ Herkes annesinin yaptığını seviyor. Birçok yerde pide var ama A B’yi, B C’yi beğenmiyor. İnsanları damak zevki açısından kapalı buluyorum” dedi.
Ekol TV’de yayınlanan Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk olan Vedat Milor, Türklerin yemek kültürüne ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.
Türklerin damak tadını değerlendiren Vedat Milor, “Yemek konusunda biraz fazla tutucuyuz. Çok alıştığımız şeyleri seviyoruz. Onun dışında yeni şeylere açık değiliz. Güçlü ön yargılarımız var. Örneğin, ‘şuna şu konmaz, bu böyle pişer.’ Herkes annesinin yaptığını seviyor. Birçok yerde pide var ama A B’yi, B C’yi beğenmiyor. İnsanları damak zevki açısından kapalı buluyorum” ifadeleriyle Türkiye’deki yemek kültürüne yönelik tutuculuğa dikkat çekti.
Vedat Milor, “Mutfağımız çok zengin. Bir imparatorluk geçmişimiz var. Birçok farklı etnik ve kültürel grup bir arada yaşıyor. Hepsinin inanılmaz yemekleri var. Çoğumuz da bunları bilmeyiz. Ben de daha yeni yeni öğreniyorum. Yanardağın sadece ucunu gördüm aslında.En son öğrendiğim, bilinmeyen yemek Çeçen mutfağından. Hamuru açarken et suyuyla birlikte açıyorlar. İnanılmaz bir şey. Üç ayrı sos yapıyor, koyuyor. Hiçbir lokanta yapmaz, inanılmaz el emeği var” dedi.