Yaşam

Vedat Milor'dan Sabah'ın haberine: Koğuşundan talimat veren mafya babası gibi hissettim kendimi

Sabah, Türk mutfağının bir listede 17. sırada yer almasını haberleştirirken, "Vedat Milor olaya dahil oldu" başlığını attı

10 Haziran 2022 09:43

Gastronomi yazarı Vedat Milor, Türk mutfağının Taste Atlas sıralamasında 17. sırada olmasını haberleştiren Sabah gazetesinin kapağında kendisinin yer aldığı haberi alıntılayarak "Koğuşundan talimat veren ağır bir mafya babası gibi hissettim kendimi" dedi.

Dünyadaki yemek trendlerini ve eğilimlerini takip eden Taste Atlas, geçen günlerde dünyanın en iyi mutfakları listesini yayınladı. Türkiye, listede 17. sırada yer alırken, sıralama tartışma yarattı. Konuyla ilgili esprili bir paylaşım yapan Milor da "acil eylem planı olduğunu" söyleyerek, çektiği videoda,  "Lokanta farklı, ulusal mutfak farklı. Türk mutfağı evlere giderseniz çok çok zengin bir mutfak. Maalesef dış dünya konusunda çok cahiliz. Dünya konusunda daha bilgili olmamız lazım, kendimizi öne çıkarmanın yolu başkasını aşağılamakla olmaz, kendi özelliklerimizle öne çıkabiliriz. Güçlü bir zengin mutfağımız var" dedi. 

Milor'un "acil eylem planı" yorumunu haberleştiren Sabah gazetesi, haberinin görseline Milor'un fotoğrafını taşırken, "Dünyanın en iyi mutfakları listesinde Türkiye'nin sıralamasına tepki yağıyor! Vedat Milor olaya dahil oldu" başlığını attı.

Milor, Sabah'ın haberini alıntılayarak şunları yazdı:

"Yalan yok, şunu görünce koğuşundan talimat veren ağır bir mafya babası gibi hissettim kendimi.

Fotodaki adam şarabın asiditesini ya da zeytinyağındaki asit oranını düşünmüyor. Listeyi hazırlayanları hangi asitle eriteceğini düşünüyor.

'Vedat Milor 'ye' emrini verdi'."