Kültür-Sanat

Variety’nin sektörün en önemli 500 ismi listesinde yer alan yapımcı Onur Güvenatam: Oscar’ı bu ülkeye getireceğim Allah’ın izniyle

"Amacım, ‘Nereden geldi aklına, bak gene yapmış’ dedirtmek”

07 Nisan 2024 07:28

Sinema dergisi Variety’nin sektörün en önemli 500 ismi listesinde yer alan, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, Yalı Çapkını gibi dizilerin yapımcısı Onur Güvenatam, “Bu Oscar’ı bu ülkeye getireceğim Allah’ın izniyle. Kararlıyım. Yapacağım bunu” dedi.

"Amacım, ‘Nereden geldi aklına, bak gene yapmış’ dedirtmek”

Gazete Oksijen’de Elçin Yahşi’nin sorularını yanıtlayan yapımcı Güvenatam, “Türkiye sınırlarında değil daha ötesinde de bir şeyler yapabileceklerine inandığını” söyledi. “Birincil önceliğim ticaret ve çok para kazanmak değil, başarılı olmak” diyen Güvenatam, “Ben bu yola başkoydum. Hep yapılmayanı, yeni olanı bulmaya çalışıyorum ki farklı olsun, ilham versin. Mesela ‘Kırmızı Oda gibi, Masumlar Apartmanı gibi bir dizi yapalım’ desin insanlar. Benim yaptıklarım gibi bir şey yapmak istesinler. Amacım, ‘Nereden geldi aklına, bak gene yapmış’ dedirtmek” diye konuştu.

"Succession Bizim yaptığımızla arasında büyük bir fark yok"

Succession dizisini örnek göstererek “Bizim yaptığımızla arasında büyük bir fark yok” diyen Güvenatam, “O da bir aile hikâyesi sonuçta. Üstelik ben bizi bu konuda çok daha avantajlı görüyorum. Medeni ülkelerde unutulmuş duygular bizde hala taze, sıcak. Biz yöntemi biraz değiştirmeli, adapte olmalıyız. Ben buna kafayı koydum” dedi.

"Oscar bana fantastik ve uzak gelmiyor hiç"

Güvenatam Oscar’ı alma hayalinden de şöyle bahsetti:

“Bu Oscar’ı bu ülkeye getireceğim Allah’ın izniyle. Kararlıyım. Yapacağım bunu. Bakın Nobel alacağım demiyorum, ben bilim adamı değilim. Oscar bana fantastik ve uzak gelmiyor hiç. Bugüne kadar o kadar çok imkansızı becerdik ki, ülke olarak da, hiç uzak gelmiyor bana. Tabii ki zor ama ne zorları başardık. Bu ülkeye armağan edeceğime inanıyorum gibi bir cümle kuruyorum çünkü ben buna adamışım kendimi. Başka hiçbir şeyim yok. Sabah bununla kalkıyorum, akşam bununla yatıyorum.”