Gündem

Valilikten İstanbul'daki İsrail protestolarına ilişkin açıklama: 5 kişi gözaltına alındı, 1 kişi hayatını kaybetti

18 Ekim 2023 11:29

Gazze'de en az 500 kişinin yaşamını yitirdiği hastane saldırısının ardından İstanbul'da toplanan bazı vatandaşlar, İsrail'i protesto etti. İstanbul Valiliği, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önündeki protestolar sırasında polis bariyerini aşarak emniyet güçlerine saldırdığı tespit edilen 5 kişinin gözaltına alındığını, 1 kişinin ise kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef almasının ardından dün gece İstanbul'da vatandaşlar, saldırıyı protesto etti.

TIKLAYIN-Türkiye'nin kentlerinde İsrail protestoları: Ankara'da ABD bayrağı yakıldı, İstanbul'da polis, protestoculara TOMA ile müdahale etti

İstanbul Valiliği, protestolar esnasında 5 kişinin gözaltına alındığını, 1 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Çarşamba günü, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde, İsrail’in Gazzeli sivillere yönelik bombardımanlarını protesto etmek için toplanan vatandaşlarımızdan bir grup, konsolosluk binasına girmek için harekete geçmiş, emniyet güçlerimize, çevredeki binalara, konsolosluğa taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunmuştur. Emniyet kuvvetlerimiz de telafisi mümkün olmayacak olayların önüne geçebilmek için gruba müdahale ederek konsolosluk binasına girişleri engellemiştir. Ayrıca polis bariyerini aşarak Emniyet güçlerimize saldırdığı tespit edilen 5 kişi gözaltına alınmıştır. Protesto gösterisi sırasında olay yerinde bulunan 1958 doğumlu Eshabil Tüfekçi isimli vatandaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmış. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaylarda ayrıca 43’ü polis toplam 63 vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu müdahaleye, içimizin kanadığı şu zaman diliminde mecbur kalmak, bizleri de yürekten yaralamıştır. İsrail’in sivillere yönelik uyguladığı - terör saldırılarını andıran–bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlarımızdan, tepki gösterirken telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmasını önemle rica ediyoruz.''

TIKLAYIN-CANLI BLOG | İsrail, Gazze'de hastane vurdu; taraflar birbirini suçlarken Gazze yüzlerce ölümün yasını tutuyor

Eshabil Tüfekçi kimdir?

Dün gece konsolosluk önündeki protestoya katılan Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nuri Tüfekçi'nin babası Eshabil Tüfekçi, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Nuri Tüfekçi, babasının ölümüne ilişkin şu paylaşımda bulundu:

"Kıymetli babam Eshabil Tüfekçi’yi kaybettik. Biber gazından uzakta kalp krizi nedeniyle vefat etti. Allah rahmet eylesin, el fatiha. Bu olay ne Filistinli kardeşlerimizin direnişine, ne bizim protestomuza, ne de İsrail’in vahşetine ve zalimliğine gölge düşürmemeli."

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcımız Nuri Tüfekçi'nin muhterem babaları İstanbul Konsolosluğu önünde gaz bombasından etkilenmesi üzerine geçirdiği kalp krizi neticesinde vefat etmiştir."