Yaşam

Vajina Müzesi, kapsayıcılık için çalışıyor

“İzlanda'da bir penis müzesi var. Bu oldukça havalı"

10 Nisan 2019 14:47

Londra’daki dünyanın ilk Vajina Müzesi’nin kurucusu Florence Schechter “Sergilerimizde transları ve ikili cinsiyetin dışarıda bıraktığı hikâyelere yer vereceğiz” dedi.

Kaos GL'den Aslı Alpar'ın aktardığına göre İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan dünyanın ilk Vajina Müzesi’nin kurucusu Florence Schechter “Sergilerimizde transları ve ikili cinsiyetin dışarıda bıraktığı hikâyelere yer vereceğiz” diyor.

Bu yıl ziyaretçi kabul etmeye başlayan Müze’nin kuruluş fikrini Schechter şöyle anlatıyor:

“İzlanda'da bir penis müzesi var. Bu oldukça havalı. Ancak dünyanın hiçbir yerinde vajina müzesi yok. Bunu öğrendiğimizde oldukça şaşırmıştık. Ama bunu düzeltmenin tek bir yolu olduğunu düşündük. Bir vajina müzesi yapmak.”

Schechter, müzenin LGBTİ+ kapsayıcılığı konusunda çalışmaya devam ettiklerini de söyledi. Schechter müzenin tüm cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimleri kapsamaya çalıştığını ve her zaman kesişimselliği göz önünde tutacaklarını belirtiyor.

Schechter kapsayıcılık için müzenin danışma kurulunda, tıp uzmanları, bilim insanları, cinsiyet alanında çalışan akademisyenler, seks işçiliği literatürü ve tarihine sahip kişiler ile LGBTİ+ aktivistlerinin yer aldığını söylüyor. Ayrıca müzenin gönüllülerine cinsiyetçi olmayan bir dil ve cinsiyetsiz zamirler kullanma konusunda eğitim verildiğini söyledi.

Schechter, Vajina Müzesi’nin, jinekolojik anatomiyi kuşatan ayrımcılığı ortaya çıkaran vajina ve vulvayı içeren sanat eserlerinin sergilendiğini söylüyor.