Politika

Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Safadi, yarın Türkiye'ye geliyor

Safadi'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesi bekleniyor. Görüşmede, bölgedeki son durum değerlendirilecek

14 Ekim 2024 13:00

T24 Haber Merkezi

Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Ayman Safadi, yarın Ankara’yı ziyaret edecek. Safadi'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesi bekleniyor. Görüşmede, bölgedeki son durum değerlendirilecek. 

Ürdün Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Yurtdışında Yaşayan Ürdünlüler Bakanı Safadi, Ankara ziyaretinde Dışişleri Bakanı Fidan'la görüşecek. Bakan Fidan’ın Ürdünlü mevkidaşıyla görüşmesi kapsamında, ikili ilişkilerin yanı sıra Orta Doğu’da barış ve istikrarın sağlanması için atılacak ortak adımlar değerlendirilecek.

Türkiye ve Ürdün, Orta Doğu'daki gelişmeler kapsamında hem ikili hem de çok taraflı düzeylerde yakın iş birliği içinde hareket ediyor.

Ürdünlü Bakan, Türkiye'ye en son temmuz ayında gelmişti

İki Bakan, 79. BM Genel Kurulu kapsamında New York’ta bir araya gelmişti. Bakan Fidan ayrıca, 17-18 Eylül 2024 tarihlerinde İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’nin Gazze Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Amman’ı ziyareti sırasında Ürdünlü mevkidaşıyla görüşmüştü.

Bakan Safadi, Türkiye’yi son olarak 3-4 Temmuz 2023 tarihlerinde ziyaret etmişti.

Gündemde neler olacak?

Bakan Fidan'ın Ürdünlü mevkidaşı ile görüşmede iki ülke arasındaki düzenli temasların önemine dikkat çekmesi, hem ikili düzeyde hem de bölgesel ve uluslararası platformlarda artan iş birliğinin memnuniyeti ifade etmesi bekleniyor. 

Ayrıca iki ülke dışişleri bakanlarının gündeminde Gazze ve Orta Doğu'daki gelişmeler de olacak. Bakan Fidan'ın İsrail’in Gazze’ye ve Lübnan’a saldırıları vurgulaması ve çatışmaların yoğunlaşmasını engellemek için Ürdün'ün desteğinin öneminin altını çizmesi öngörülüyor.