Dünya

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki kozmonotlar Ukrayna'daki ayrılıkçı güçlerin bayraklarıyla poz verdi

Luhansk ve Donetsk’in bayraklarının nasıl ISS’e götürüldüğü bilinmiyor

04 Temmuz 2022 13:14

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgalin ilk günlerinde Ukrayna bayrağı renklerinin yer aldığı tulumları gündem olan  Rus kozmonotlar, Ukrayna'nın doğusundaki Rus destekli ayrılıkçı güçler Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bayraklarıyla fotoğraflandı.

Rus uzay ajansı Roscosmos’un Telegram üzerinden paylaştığı mesajda, üç Rus kozmonot Oleg Artemyev, Denis Matveyev ve Sergey Korsakov, ellerinde Ukrayna’nın doğusunda bulunan ve yalnızca Rusya ve Suriye tarafından tanınan ayrılıkçı Luhansk ve Donetsk’in bayraklarıyla görüldü. Mesajda ise şu ifadeler yer aldı: “Luhansk Halk Cumhuriyeti için özgürleşme günü! Hem Dünya’da hem uzayda kutluyoruz” 

Üç kozmonot, Rusya’nın Ukrayna işgalinin başladığı 24 Şubat’tan sonra uzaya giden ilk Rus ekip olmuştu. Kozmonotlar, Soyuz kapsülünden indiğinde üzerlerinde Ukrayna bayrağının renklerinin yer aldığı tulumlarla poz vermiş, Dünya’da Ukrayna’ya destek mesajı olaraka algılanmıştı.

TIKLAYIN- Uluslararası Uzay İstasyonu'na giden Rus kozmonotlar, Ukrayna bayrağının renklerini taşıyan uçuş tulumları giydi

Öte yandan kozmonotlar, tulumlarının Ukrayna bayrağıyla ilgisi olduğunu kabul etmemişti.

Luhansk ve Donetsk’in bayraklarının nasıl ISS’e götürüldüğü bilinmiyor.