Kültür-Sanat

Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali izleyiciyle buluşuyor

Festival kadın yönetmenleri desteklemeyi ve kısa filme olan ilgiyi artırmayı amaçlıyor

19 Ağustos 2019 18:41

Uluslararası ve ulusal kadın kısa film yönetmenleri ve yönetmenlerin filmleri, Amerika ve İspanya gibi ülkelerden sonra bu sene ilk defa “Directed by Women Turkey” adıyla İstanbul’da yapılması planlanan festivalle izleyiciyle buluşacak. Etkinlik, 13-15 Eylül tarihleri arasında 1. Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali adıyla Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

Belgesel, kurmaca ve animasyon gibi alanlardaki 30 adet kısa filme yer verilecek olan Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali’nde, filmleri değerlendirecek olan juride Bennu Yıldırımlar, Meryem Yavuz, Çağrı Vila Lostuvali ve Ceylan Özgün Özçelik yer alıyor.

Eylül ayında ilki yapılması planlanan festivalin amaçları arasında kadın kısa film yönetmenlerini desteklemek, sayılarının ve üretimlerinin artmasına katkıda bulunmak ve dünyanın her yerinden kadın sinemacıları bir araya getirerek kültürel ve sanatsal etkileşim artırmak yer alıyor. 

Diğer yandan kısa filme olan ilgiyi artırmak, kısa filmin bağımsızlığına yardımcı olmak da festivalin amaçları arasında. 

Festival, film gösterimleri, atölye çalışmaları ve söyleşiler gerçekleştirerek seyirciler ile sinemacıların buluşabileceği bir ortam oluşturmayı da hedefliyor.