Bilim / Teknoloji

Uluslararası Bakalorya Örgütü, öğrencilerin yapay zeka ChatGPT'den alıntıyla metin yazmasına izin verecek

ChatGPT, verilen talimatlar doğrultusunda deneme yazıları da yazabiliyor

27 Şubat 2023 15:38

T24 Dış Haberler

Uluslararası öğrenci değerlendirme sistemi Uluslararası Bakalorya Örgütü, öğrencilerin yapay zeka uygulaması ChatGPT’nin oluşturduğu metinlerden alıntı yapmasına izin verme kararı aldı.

The Guardian’da yer alan habere göre, Uluslararası Bakalorya Örgütü, öğrencilerin kasımda başlayan ve kısa süre içinde dünya genelinde ses getiren yapay zeka uygulaması ChatGPT’den alıntı yapabileceklerini açıkladı. Öğrencilerin ChatGPT kullandıklarında bunu açık bir şekilde alıntı olarak belirtmeleri istendi.

ChatGPT, verilen talimatlar doğrultusunda deneme yazıları da yazabiliyor.

Dünyanın dört bir yanında öğretim üyeleri sınav değerlendirmelerinde ChatGPT kullanımının kopya olup olmadığını tartışırken Uluslararası Bakalorya Örgütü, bunun “olağanüstü bir olanak” olduğunu söyledi.

Uluslararası Bakalorya Örgütü değerlendirme prensipleri birimi başkanı Matt Glanville, “Deneme yazmak yeni teknolojilerle birlikte derin değişimlerden geçiyor. Gelecekte daha az yeri olacağına şüphe yok. Yapay zeka bir tuşa basarak metin yazabilse de öğrencilerimizin bunu analiz etme, değerlendirme yeteneklerinin gelişmesini istiyoruz” dedi.