Gündem

Uğur Kurt vurulduğu yerde anılacak

21 Mayıs 2024 10:20

Bir yakınının cenazesi için gittiği Okmeydanı Cemevi'nde polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt, ölümünün 10. yılında vurulduğu yerde ve saatte anılacak. 

Uğur Kurt, Okmeydanı'nda 22 Mayıs 2014'teki olaylar esnasında, bir yakınının cenaze törenine katılmak için Okmeydanı Cemevi'nde bulunduğu sırada başına mermi isabet etmesi sonucu yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kurt’un öldürülmesine ilişkin görülen ilk davada, mahkeme heyeti, sanık polise "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıl hapis cezası vermişti. Duruşmadaki tutum ve davranışlarını lehine takdiri indirim nedeni kabul ederek sanığın cezasını 1 yıl 8 aya indiren mahkeme, bunu da 605 gün karşılığı 12 bin 100 lira adli para cezasına çevirmişti.

TIKLAYIN - Uğur Kurt davasında, Adalet Bakanlığı 10 taksitle 12 bin TL cezayı savundu, AYM, “yeniden yargılama” dedi

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - Bir insanın canı kaç taksit eder?

Kurt ailesinin Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda "hak ihlali" kararı çıkmasının ardından dava yeniden görüldü. 1 Mart 2024’de kararını açıklayan mahkeme, sanık polise indirimlerle birlikte 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Ölümünün 10. yılında anılacak

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’na bağlı Okmeydanı Cemevi, Uğur Kurt’un ölümünün 10. Yılında vurulduğu yerde anılacağını duyurdu.

Anma etkinliği 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 11.15’te Cemevi önünde olacak.