T24 Podcast

Uğur Gürses: Telifli çalışmak benim için çantayı alıp çıkabilme özgürlüğü, Hürriyet’te olduğu gibi

Ekonomist ve T24 yazarı Uğur Gürses’in konuk olduğu, ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümü yayında

14 Eylül 2022 18:36

T24 ve Podbee Media ortak yapımı ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümünde Hazal Sipahi’nin konuğu, köşe yazılarını T24'te sürdüren ekonomist Uğur Gürses’ti. 

Çalışma hayatına Merkez Bankası’nda başlayan Uğur Gürses ile 24 Ocak kararlarını; sıkıyönetim döneminde Mülkiye’yi; Merkez Bankası yıllarını; özel bankalarda çalıştığı süreci; Yeni Yüzyıl’da ekonomi yazarlığına adım atışını; medya sektörüne geçişini; CNNTürk’teki yorumculuğunu ve yöneticiliğini; iyimser ve karamsar ekonomist olmayı; Radikal’e ekonomi yazıları yazdığı dönemi; Hürriyet’ten ayrılışını ve Türk usûlü ekonomiyi konuştuk. 

Türkiye medyasının çeşitli kesimlerinden kişilerle meslek hayatlarındaki inişler, çıkışlar, önemli olaylar, bildiklerimiz ama özellikle de bilmediklerimize dair derinlemesine söyleşilerin yer aldığı ‘Yayınlanması Kaydıyla, tüm podcast platformlarında:

 

Uğur Gürses kimdir? 

Gürses, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 

Çalışma hayatına Merkez Bankası’nda başlayan Gürses, döviz kuru politikası, döviz rezerv yönetimi ve açık piayasa işlemleri alanlarında çalıştı. 1994-2000 yılları arasında özel ticari bankalarda yöneticilik yaptı.

1999 yılında Yeni Yüzyıl gazetesinde başladığı ekonomi ve finans yazılarına, daha sonra Yeni Binyıl gazetesinde devam etti. 

2001 krizi öncesinde bankacılığı bırakarak CNNTürk’te ekonomi yorumculuğu yapmaya başladı. Bir süre ekonomi haber yöneticiliği de yaptığı CNNTürk’ten 2005 yılında ayrıldı. 

2001-2014 yıllarında Radikal gazetesinde, 2014-2018 arasında da Hürriyet gazetesinde yazdı. Daha sonra kişisel blogunda ekonomik gelişmeleri yorumlayan Uğur Gürses, Aralık 2021’den beridir de T24’te yazıyor.