Bilim / Teknoloji

Ubisoft, 'Assassin's Creed Unity' oyununu "Herkesin Notre Dame Katedrali'ni görebilmesi için" ücretsiz dağıtıyor

Ubisoft, katedralin restorasyonu için 500 bin euro bağışlayacağını da bildirdi

18 Nisan 2019 08:10

T24 Dış haberler

Fransız video oyunu geliştiricisi ve yayımcısı Ubisoft, Paris'te geçen 'Assassin's Creed Unity' oyununu "Herkesin Notre Dame Katedrali'nin güzelliğini keşfedebilmesi için" bir haftalığına ücretsiz yapma kararı aldı.

Ubisoft, internet sitesinden yaptığı açıklamada yangında hasar gören tarihi Notre Dame Katedrali'nin restorasyonu için 500 bin euro bağış yapacağını açıkladı ve takipçilerine de bağış yapma çağrısında bulundu. 

Ubisoft bu bağışın yanısıra 'Assassin's Creed' serisinin 18. yüzyıl Paris'inde Fransız Devrimi sırasında geçen 'Unity' oyununu ücretsiz yapmaya karar verdi. Açıklamada, "Herkese Notre Dame'ın güzelliğini ve görkemini tecrübe edebilmesi için bir şans vermek istiyoruz. Oynamak isteyen herkes için Assassin's Creed Unity oyununu bir haftalığına PC platformunda ücretsiz dağıtacağız. Bilgisayarınız için buradan indirebilirsiniz" ifadeleri yer aldı.  

2014 yılında oyunun bölüm tasarımcıların Caroline Miousse, "Geek Island'a verdiği röportajda oyun için Notre Dame Katedrali'nin tasarlamanın 14 ay sürdüğünü açıklamıştı.