Magazin

Twitter ve Instagram, Yahudi düşmanı açıklamaları nedeniyle Kanye West'in hesaplarını kilitledi

Rapçinin "Yahudiler için ölüm tehlikesi seviyesi 3" ifadeleri tepki çekmişti

10 Ekim 2022 08:07

T24 Dış Haberler

ABD'li rapçi Kanye West'in hem Twitter hem de Instagram hesapları, hafta sonu yaptığı Yahudi düşmanı paylaşımlar nedeniyle kilitledi. 

Twitter, pazar günü West'in "Yahudiler için ölüm tehlikesi seviyesi 3" ifadelerini içeren paylaşımını "nefret söylemi kurallarını ihlal ettiği" gerekçesiyle kaldırmasından sonra rapçinin hesabını da kilitledi.

West cumartesi günü Twitter üzerinden yaptığı seri paylaşımlarda, "Bu akşam biraz uykum var ama uyandığımda YAHUDİ HALKI için ölüm tehlikesi seviyesini 3 yapacağım. Komik olan şey ise şu: Ben Yahudi düşmanı olamam çünkü zaten siyahlar da Yahudi.  Aynı zamanda siz benimle oyun oynadınız ve gündeminize karşı çıkan herkesi silmeye çalıştınız" ifadelerini kullandı.

BuzzFeed'e konuşan bir Twitter sözcüsü, "Bahsi geçen hesap, Twitter politikalarını ihlal ettiği için kilitlendi" dedi.

NBC News da Meta'nın West'in Instagram hesabını cuma günü yaptığı paylaşımda rapçi Diddy'nin "Yahudiler tarafından kontrol edildiğini" iddia ettiği için kilitlediğini bildirdi. 

West'in geçen hafta Paris Moda Haftası'nda bir etkinliğe arkasında "White Lives Matter" (Beyazların Hayatı Önemlidir) yazılı bir tişörtle katılması tartışma yaratmıştı. 

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği, 'White Lives Matter'ı bir nefret söylemi olarak nitelendiriyor.