Gündem

Twitter Leman Sam'ın tweetini sildi; Sam'dan yeni açıklama geldi

Leman'ın tweeti sosyal medyada kısa sürede tepki çekmişti

13 Ocak 2022 12:30

Twitter, şarkıcı Leman Sam'ın "Soysuz Araplar" ifadesini kullandığı tweet'ini sildi. Sam yeni bir paylaşım yaparak, "Bir dini ve ırkı hedef almam. Genelleme yapmam yanlış olabilir" dedi.

Şarkıcı Leman Sam'ın Katarlı bir sürücünün Bahçeşehir'de köpeğe çarpıp kaçmasına ilişkin olarak yaptığı ve "Soysuz Araplar" ifadelerini kullandığı paylaşımı tepki çekti. Twitter, Sam'ın tweetini sildi.

Leman Sam, attığı tweette "Yıllar önce bu soysuz Araplar'a tepkili olduğum için uzun süreli linçe maruz kalmıştım, şimdi herkes ne mal olduklarını anladı. Daha bunlar iyi günler, ekmeğe ortak yakında toprağa da ortak olacaklar. Bıçaklamalar, tecavüzler, sonu yağmadır bunun. Hiç şikayet etmeyin, göz göre göre geldi" ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN - Leman Sam'dan tepki çeken paylaşım

Sam, paylaşımına gelen tepkilerin ardından şu ifadeleri kullandı:

"Tweet’i izlediğim bu video üzerine attım. Çocuklara hayvanlara yeşil alanlara yapılan her türlü hainlikler karşısında, hangi ülke veya ırk olursa olsun tepkim aynıdır. Bu kez katarlı idi. Bir dini ve ırkı hedef almam. İlk kez böyle bir mesaj atmadım. Genelleme yapmam yanlış olabilir."