Gündem

TUSAŞ şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

24 Ekim 2024 16:25

T24 Haber Merkezi

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısında şehit olan taksi şoförü 3 çocuk babası Murat Arslan (44) TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü Ekici, TUSAŞ kalite kontrolcü Cengiz Coşkun, TUSAŞ çalışanı asan Hüseyin Canbaz ve özel güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan'ın cenazeleri toprağa verildi.

TUSAŞ'a saldırı düzenleyen 2 teröristin şehit ettiği, olayda kullandıkları taksinin şoförü Murat Arslan'ın cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Şehit Arslan için Kahramankazan ilçesindeki evinin önünde helallik alındı.

Bu sırada yakınları gözyaşlarına boğuldu. Arslan için daha sonra Ulu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve vatandaşlar katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından evli ve 3 çocuk babası şehit Arslan'ın cenazesi, Kahramankazan Şehitliği’nde toprağa verildi.

Arslan'ın ailesi: "İnşallah sonları gelecek"

Şehit Arslan’ın kuzeni Murat Çavuş, aynı zamanda çocukluk arkadaşı olduklarını da söyleyerek, "Ekmeğinde, kendi halinde, vatanını, milletini seven gariban bir arkadaşımızdı. Yolda katletmişler. Üniversite okuyan, üniversiteye bitiren ve liseye yeni başlayan 3 çocuğu vardı. 20 yıldır bu işi yapıyor. Babasıyla aynı duraktalardı. Ortaokulda, lisede beraberdik. Allah devletimize zeval vermesin. İnşallah sonları gelecek. Devletimize güveniyoruz. Vatan sağ olsun" dedi. 

Saldırıda olay yerinde şehit olan TUSAŞ çalışanları Ekici, Canbaz ve Coşkun'un cenazeleri, Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi'nde getirildi. Şehitlerin yakınları taziyeleri kabul etti.

İkindi vakti kılınan cenaze namazına, şehitlerin yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, eski bakanlar ve bazı milletvekilleri katıldı.

Şehitlerin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Ardından şehitler Zahide Güçlü Ekici, Hasan Hüseyin Canbaz ve Cengiz Coşkun'un cenazeleri Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

 

40 yaşındaki Atakan Şahin Erdoğan'ın için de ikindi namazına müteakip Sincan Cimşit Mezarlığı Camisi'nde tören düzenlendi.

Törene, şehidin ailesinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, bazı milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Ankara Müftüsü Hasan Çınar'ın cenaze namazını kıldırmasının ardından, eşi Pınar Erdoğan, kucağında 5 yaşındaki kızları Deren ile tabutun yanına gelerek eşine son kez veda etti.

Şehidin fenalaşan yakınlarına sağlık ekipleri ile Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personeli destek oldu.

Erdoğan'ın cenazesi Cimşit Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Şehit Erdoğan'ın, Duru ve Deren isimlerinde 2 kızı olduğu, Deren'in 2 gün önce 5 yaşını doldurduğu öğrenildi.


ANKARA'DA TUSAŞ'A TERÖR SALDIRISI

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin (TUSAŞ) Tesisi'nde 15.30'da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı gerçekleşti. Biri şoför koltuğunda olmak üzere iki kişinin 06 JMT 07 plakalı ticari taksiyle nizamiye bölgesine geldiği, uzun namlulu silahlarla taksiden inerek vardiya değişimindeki insanlara ateş açtığı görüldü. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri kadın birisi de erkek olmak üzere iki saldırganın öldürüldüğü bildirdi. Terör saldırısında 5  kişinin şehit olduğunu, 3'ü ağır 22 kişinin de yaralandığını duyuran Bakan Yerlikaya, "Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü oldukları kuvvetle muhtemel. Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütünün yapmış olduğunu değerlendiriyoruz" dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise saldırıyla ilgili ilk açıklamasında, "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

TUSAŞ'a terör saldırısı: 2 saldırgan öldürüldü, 5 kişi şehit oldu: "Büyük ihtimalle PKK'nın yapmış olduğunu değerlendiriyoruz"

TUSAŞ'taki terör saldırısında şehit olanların kimliği belli oldu: Taksi şoförü, olay yerinde bagajda ölü bulunmuş

TUSAŞ'ta çalışan kadın mühendis, eşinin gönderdiği evlilik yıl dönümü çiçeğini almak isterken şehit olmuş

Şehit olanların kimlikleri belli oldu

T24'ün edindiği bilgiye göre TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü ile TUSAŞ kalite kontrolcü Cengiz Coşkun, Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Güçlü'nün, eşinin gönderdiği evlilik yıl dönümü çiçeğini almak için nizamiyeye indiği sırada yaralandığı, hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz ve güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ise TUSAŞ revirinde hayatını kaybetti. Taksi şoförü Murat Arslan ise olay yerinde taksinin bagajında öldürülmüş olarak bulundu.

Saldırıda, biri başkomiser, biri komiser olmak üzere toplam 5 polis yaralandı. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, operasyonu gerçekleştiren 7 özel harekât polisi de yaralandı.

TUSAŞ saldırısında yeni detaylar: Saldırganlar taksi durağına el ele gelmiş, yolda aracı durdurup taksi şoförünü öldürmüş

Ankara TUSAŞ’taki saldırıdan ilk görüntü

Müşteri gibi binmişler, taksiciyi yolda durdurup vurmuşlar

TUSAŞ'a düzenlenen silahla saldırıda kimlikleri henüz tespit edilemeyen biri kadın iki saldırganın,Kahramankazan'daki duraktan 06 JMT 07 plakalı taksiye bindiği ve saldırı öncesi şoför Murat Arslan'ı şehit edip, naaşını bagaja koydukları belirlendi. Saldırganlar taksiyle daha sonra TUSAŞ'a gidip, giriş kapısında araçtan uzun namlulu silahlarla inerek saldırıyı gerçekleştirdi.

TUSAŞ'ta terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı geldi

Milli Savunma Bakanı Güler'den TUSAŞ açıklaması: Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz


NATO'dan TUSAŞ saldırısına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ'a ilişkin ilk açıklama: Milletimiz bilsin ki Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak!

TUSAŞ'a saldırının ardından siyasilerden ilk tepkiler; “Barışa gölge düşürmeye çalışıyorlar!”