Politika

Türkiye ve İran arasında uçuşlar başlıyor

15 Haziran 2020 13:54

Türkiye, yeni tip Koronavirüs salgınında 9 bin kişinin öldüğü, 30 bin aktif vakanın olduğu İran ile uçuşları 1 Ağustos'ta başlatacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif'le İstanbul'da bir araya geldi. İki bakan, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.

Mevlüt Çavuşoğlu: 1 Ağustos'ta başlamayı planlıyoruz

Bakan Çavuşoğlu, "İkili ilişkileri ele aldık, salgın sırasında gösterdiğimiz dayanışmayı devam ettirmemiz gerekiyor. Özellikle, sınırlarda geçişleri sağlamaya başladık, sınırları açtık.

Yolcular için çalışmaya devam edeceğiz. Uçuşların 1 Ağustos itibariyle başlaması planlanıyor. Bir sonraki üçlü Suriye zirvesi İran'da olacak. İran'a yönelik tek taraflı yaptırımlara karşıyız.
" ifadelerini kullandı.

İran'da son durum ne?

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, son 24 saatte ülke genelinde Covid-19 nedeniyle 113 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 449 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

İran'da böylelikle toplam can kaybı 8 bin 950'ye, vaka sayısı da 189 bin 876'ya çıktı. İran'da hali hazırda 30 bin 336 kişi aktif olarak koronavirüs tedavisi görüyor.