Politika

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere: ABD ve Almanya'nın silahlandırdığı teröristlerle mücadele ediyoruz

"ABD'nin tavrını anlamak mümkün değil"

29 Ekim 2019 19:08

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Ukrayna basınına yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği operasyonun, 'ABD ve Almanya gibi Türkiye'nin müttefiki olan ülkelerin silahlandırdığı teröristlere karşı' olduğunu söyledi.

Büyükelçi Güldere, Ukrayna'nın önde gelen gazetelerinden Den gazetesine verdiği iki tam sayfalık röportajda, PKK'nın, hem ABD, hem de Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak kabul edildiğini, ancak bu ülkelerin, DAEŞ ile mücadelede YPG'yi silahlandırdıklarını söyledi. Güldere, 'bu ülkelerin bir terör örgütüne karşı mücadele yöntemi olarak başka bir terör örgütünü desteklemelerinin en başından beri son derece yanlış bir yöntem olduğunu, üstelik ABD'li bürokratların YPG'yi PKK'nın alt örgütü olduklarını kabul ettiklerini ifade eden görüntülerin bulunduğunu' söyledi.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Güldere: ABD ve Almanya'nın silahlandırdığı teröristlerle mücadele ediyoruz

ABD'nin operasyon nedeniyle Türkiye'ye karşı takındığı tutum ve Trump'ın mektubu konusundaki soruları da yanıtlayan Güldere, 'Türkiye'nin bu harekatı, kendisini koruma maksadıyla ve uluslararası hukuka tamamen uygun şekilde, Birleşmiş Milletler Tüzüğü'nün 51'inci maddesine uygun şekilde yaptığını söyleyerek, Türkiye ile ABD'nin müttefik olduklarını ve bu nedenle, ABD'nin bir müttefikinin kendisini teröristlerden koruma konusunda gösterdiği mücadeleye neden tepki gösterdiğinin anlaşılamadığını' dile getirdi. 'Avrupalı müttefiklerden bazılarının gösterdikleri tavrın, Türkiye'yi hayal kırıklığına uğrattığını' dile getiren Güldere, bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye silah ambargosu kararı aldıklarına değinirken, 'bu şartlar altında Türkiye'nin gelecekte silahları başka ülkelerden satın alma kararı alması halinde, hiç kimsenin Türkiye'ye, bunu yapmasının imkansız olduğunu söyleme hakkının bulunmayacağını' kaydetti. (DHA)