Bilim / Teknoloji

Türkiye Fizik Milli Takımı, Uluslararası Fizik Olimpiyatı’ndan 5 madalya ile döndü

Türkiye Fizik Milli Takımı, bir altın, iki gümüş ve iki bronz madalya kazandı

16 Temmuz 2019 17:49

Türkiye Fizik Milli Takımı, İsrail’de düzenlenen Uluslararası Fizik Olimpiyatı’nda altın, gümüş ve bronz madalyalar ile geri döndü.

7-15 Temmuz tarihlerinde düzenlenen olimpiyatlarda takımda yer alan Nesibe Aydın Anadolu Lisesi öğrencisi Abdurrahman Hadi Ertürk altın, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Alkın Kaz ve Yunus Emre Parmaksız gümüş, Berkin Binbaş ve Mert Ünsal ise bronz madalya kazandı.

Yunus Emre Parmaksız ve Alkın Kaz 31 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında Letonya’nın başkenti Riga’da 35 ülkenin katılımıyla düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatları’nda 136,5 puanla rekor kırarak Avrupa Birincisi olan Türkiye Fizik Olimpiyat Takımı’nda da yer almıştı. Parmaksız ve Kaz Abdurrahman Hadi Ertürk ile birlikte altın madalya almaya hak kazanırken, Kutay Akın ve Bayram Alp Şahin ise gümüş madalya almıştı.

Alkın Kaz, “The World University Rankings 2019”da 7. sırada yer alan dünyanın en saygın üniversitelerinden Princeton University’de fizik ya da mühendislik bölümünde eğitim görecek.