Medya

Türkiye'de ilk ve tek, T24 Yıllık çıktı: 'Cumhuriyet'in 100 yılı' ve 'seçim' dosyaları eşliğinde 83 yazar, sanatçı ve çizer 2023'e bakıyor

100. yılına girmeye hazırlanan Cumhuriyet’e ilişkin söyleşi ve dosyalar, 2023 seçimleri ve olasılıklar konusundaki değerlendirmeler, ekonomik krizden çıkışa ilişkin analizler ve çok daha fazlası T24 Yıllık 2023’te…

28 Aralık 2022 12:55

T24 Haber Merkezi

Türkiye'de alanında ilk ve tek yayın olan T24 Yıllık'ın 2023 sayısı çıktı. Siyasetten 2023 seçimlerine, ekonomiden dış politika ve dünyaya, sanattan iklim krizine, kadın hareketinden spora Türkiye ve dünya gündemindeki konular hakkında 2023 öngörülerini içeren 288 sayfalık T24 Yıllık'ta 83 yazar, uzman, çizer, gazeteci ve sanatçının yazıları ile desenleri yer alıyor. Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümüne özel kapak, söyleşiler ve analizlerle çıkan T24 Yıllık'ta, 2023 seçimlerine ilişkin olasılıklar da ayrıntılı dosyalarla mercek altına alınıyor.

T24 Yıllık'ın 2023 için yayımlanan 5. sayısı, kuruluşunun 100. yılı nedeniyle özel bir Cumhuriyet dosyasıyla başlıyor. Cansu Çamlıbel'in Prof. Dr. Zafer Toprak ile Atatürk üzerine söyleşisini T24 Editörü Metin Kaan Kurtuluş'un Altan Öymen ile yaptığı İsmet İnönü söyleşisi izliyor. Aynı bölümde Prof. Dr. Hikmet Özdemir'in "Cumhuriyet'in cumhurbaşkanlarının nasıl seçildiği" konusundaki makalesi, Dr. Berk Esen'in "Cumhuriyet tarihimizin nesnel ve dengeli muhasebesi" başlıklı analizi, Ayça Atikoğlu'nun "Cumhurbaşkanı eşleri", Rıdvan Akar'ın "Cumhuriyet'in azınlıkları", Prof. Dr. Talat Kırış'ın "Sağlıkta 100 yılın nabzı ve gelecek" konulu dosyaları yer alıyor.

Ahmet Ümit ve Tuna Kiremitçi'nin 2023 yılı için özel birer öykü yazdıkları T24 Yıllık'ta, kamuoyu araştırmaları konusunda Türkiye'nin önde gelen ismi ve T24 yorumcusu Bekir Ağırdır; 2023 seçimlerine ilişkin olarak bütün ihtimalleri değerlendiriyor. 

İÇİNDEKİLER | T24 YILLIK

Dr. Mahfi Eğilmez'in "Ekonomide seçim sonrası senaryoları ve olasılıkları"nı, Prof. Dr. Ercan Uygur'un "Türkiye'nin bunalımdan nasıl çıkabileceğini" ele aldığı T24 Yıllık'ta, Madrid 3. Carlos Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Işık Özel "Çoklu kriz, tıkanma ve olası dönüşümler çağı" başlıklı makalesinde küresel gelişmeler konusundaki saptama ve öngörülerini paylaşıyor.

T24 Yıllık'a yazan isimler arasında bulunan Cengiz Çandar "2023 ve ötesine tehlikeli yolculuk" yazısında Türkiye ve dünyayı birlikte ele alıyor. Tanıl Bora "taraftar psikopatolojisi", eski Dışişleri Sözcüsü ve Washington Büyükelçisi Namık Tan "100. yıla girerken Türk dış politikasının rotası", Prof. Dr. Deniz. Ş. Sert "göç dalgasında hasar raporu ve Türkiye'nin neler yapabileceği", eski Atina Büyükelçisi Hasan Göğüş ve Stelyo Berberakis Ege'nin iki yakasındaki gerginlik, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner "sanat merceğinden Türkiye" konularındaki yazılarıyla Yıllık'ta yer alıyorlar. Psikanalist ve psikiyatrist Prof. Dr. Türkay Demir, Yıllık’a, “Bir şaka olarak Sedat Peker olayı” başlıklı kapsamlı analiziyle katılıyor.

İnternette ve D&R mağazalarında

Bazılarını örneklediğimiz onlarca konuda 83 yazar, gazeteci, sanatçı ve çizerin katılımıyla 288 sayfa olarak basılan T24 Yıllık 2023, D&R mağazaları ve internette bkmkitap ile kitapsepeti adreslerinde satışa sunuldu.

T24 Yıllık 2023 yazan ve çizen isimler

1 Eylül 2009'dan beri yayında olan bağımsız internet gazetesi T24'ün kâğıda basılı tek yayını olan T24 Yıllık'ın 5. sayısındaki desenleri, daha önceki dört sayıda olduğu gibi, Türkiye'nin dünyada da tanınan sanatçıları yaptılar. T24 Yıllık'ın kapağını, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıldönümünü vurgulayan bir desenle Selçuk Demirel tasarladı. Yıllık'ın iç desenlerini de Tan Oral, M. Kutlukhan Perker ve Selçuk Demirel çizdi.

T24 Yıllık 2022'de yazıları, öyküleri ve çizgileri ile yer alan isimler alfabetik sırayla şöyle:

Ahmet Ümit, Akdoğan Özkan, Alex Akimoğlu, Ali Ekber Yıldırım, Altan Öymen, Atilla Dorsay, Ayça Atikoğlu, Ayşe Çavdar, Barçın Yinanç, Bekir Ağırdır, Berk Esen, Candan Yıldız, Cansu Çamlıbel, Cengiz Çandar, Cevdet Kadri Kırımlı, Çiğdem Toker, Deniz Ş. Sert, Dilara Ekinci-Adak, Doğan Akın, Elçin Yahşi, Emrah Akın, Emre Erdoğan, Emre Kızılkaya, Ercan Uygur, Erdoğan Sağlam, Faruk Bildirici, Figen Şakacı, Fulya Canşen, Füsun Sarp Nebil, Gökçer Tahincioğlu, Görgün Taner, Güneç Kıyak, Hacer Foggo, Hakan Aksay, Hasan Cemal, Hasan Göğüş, Hikmet Özdemir, Işık Özel, İlker Aytürk, İnan İzci, İskender Aruoba, Kemal Can, Levent Kurnaz, Mahfi Eğilmez, Mehmet Öğütçü, Mehmet Y. Yılmaz, Mehmet Yalçın, Melih Şabanoğlu, M. K. Perker, Metin Kaan Kurtuluş, Murat Sabuncu, Murat Yetkin, Namık Tan, Nebi Sümer, Nezih Onur Kuru, Nilden Beyazıt, Nükhet Sirman, Orhan Tekelioğlu, Oya Baydar, Pınar Okyay, Pınar Uyan Semerci, Rıdvan Akar, Safiye Özge Subaşı, Selçuk Demirel, Soli Özel, Stelyo Berberakis, Talat Kırış, Tan Oral, Tanıl Bora, Tanju Tosun, Tolga Şardan, Tolga Şirin, Tuğçe Erçetin, Tuna Kiremitçi, Türkay Demir, Umut Ozan Darıcı, Vahap Coşkun, Vahdet Mesut Ayan, Yalçın Doğan, Yıldız Tar, Zafer Toprak, Zeynep Miraç Taner.