Politika

Türk Devletleri Teşkilatı İstanbul'da bir araya geliyor: Türkiye'yi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar temsil edecek

03 Ekim 2023 23:35

Dışişleri Bakanlığı, 4 Ekim'de Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde çok taraflı siyasi istişareler yapılacağını açıkladı. Türk Dünyasını ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konuların görüşüleceği istişarelerde Türkiye'yi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar temsil edecek. Görüşmeler, İstanbul'da yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya platformu X üzerinden Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yapılacak siyasi istişareler hakkında bilgi verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) bünyesinde 4 Ekim 2023 tarihinde İstanbul’da Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde çok taraflı siyasi istişareler gerçekleştirilecektir. İstişarelerde ülkemizi Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar temsil edecektir.

"Türk Dünyasını ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular konuşulacak"

İstişarelerde, Kazakistan’ın ev sahipliğinde düzenlenecek 10. TDT Zirvesi’nin hazırlıkları, TDT gündemindeki iş birliği konuları, TDT’nin güçlendirilmesine ilişkin hususlar ile Türk Dünyasını ilgilendiren güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Akçapar’ın bu vesileyle, TDT üyesi ülkelerden mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapması da öngörülmektedir."