Gündem

Turizm Bakanı Ersoy, Bodrum'da 15 liraya su satıldığını gazetelerden okumuş: Gerekli altyapıyı oluşturmazsanız ortalık fırsatçılara kalır

"Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz"

23 Ağustos 2018 17:08

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Gazetelerde Bodrum ile ilgili üzülerek okuduğum '10-15 liraya su, 70 liraya lahmacun' gibi vesaire şeyler var. Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz" dedi. Ersoy, "Eğer siz gerekli altyapıyı, eğitimi oluşturmazsanız, sistemi kurmazsanız ortalık fırsatçılara kalıyor" diyerek tepki gösterdi.


TIKLAYIN - Sabah yazarı: Bodrum'da balık yer, yanında da bir kadeh rakı içerseniz, 3 kişi bir asgari ücret ödersiniz

Sabah yazarı Yavuz Donat, Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki sebze ve meyve fiyatlarını karşılaştırmış; Bodrum'da balık ve yanında bir kahdeh rakının 3 kişi için hesabının asgari ücret kadar olacağını ifade etmişti.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum'da suyun 15 liraya, lahmacunun 70 liraya satıldığı yönündeki bilgileri gazeteden okuduğunu söyledi.

"Gazetelerde Bodrum ile ilgili üzülerek okuduğum '10-15 liraya su, 70 liraya lahmacun' gibi vesaire şeyler var. Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz" diyen Ersoy, şunları kaydetti:

"Eğer siz gerekli altyapıyı, eğitimi oluşturmazsanız, sistemi kurmazsanız ortalık fırsatçılara kalıyor. O zaman bu turizmin geleceğini yiyorsunuz. Gerçekten turizme yatırım  yapmak isteyen, burada iş sahibi olmak isteyen, sektör olarak görenleri sektör  dışına itmiş oluyorsunuz. Bundan sonra buna izin vermeyeceğiz. Bunlara  konsantre olacağız. O zaman kişi başına turist gelirinde, harcamalarında artışı yavaş yavaş izlemeye başlayacağız. Beş yıl içinde hedeflerimize inşallah ulaşacağız."